Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Hans Verbeke

Bestuurder blijkt nog nooit rijbewijs te hebben gehaald

De politie betrapte woensdag een man die zonder rijbewijs achter het stuur zat in Tessenderlo. Sterker nog: het blijkt dat hij dat in september ook al eens flikte terwijl hij een vrachtwagen bestuurde. De man zou zijn rijbewijs nooit gehaald hebben. 

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. De coronacijfers in Tessenderlo van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Tessender­lo van maandag 19 oktober

  In Tessenderlo zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 31 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tessenderlo komt dat getal nu op 166 te liggen. Tessenderlo heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vechtpartij in Tessenderlo door liefdesaffaire: 6 maanden cel

  Vechtpar­tij in Tessender­lo door liefdesaf­fai­re: 6 maanden cel

  Een in Duitsland geboren 31-jarige man en een Albanese twintiger zijn veroordeeld tot 6 maanden cel en een boete van 800 euro voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. De feiten speelden zich af in Tessenderlo op 6 augustus 2018. De partner van de eerste beklaagde, waarmee hij drie kinderen had, bleek op dat moment reeds vier maanden een affaire te hebben met een andere man. Ze besloot met twee kinderen in te trekken bij haar nieuwe vriend, maar daar kon de beklaagde zich niet in vinden. Het kwam tot een zware vechtpartij waarbij ook de nieuwe partner van de vrouw betrokken was. De burgerlijke belangen worden aangehouden.
 2. De coronacijfers in Tessenderlo van woensdag 30 september

  De coronacij­fers in Tessender­lo van woensdag 30 september

  In Tessenderlo zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 7 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tessenderlo komt dat getal nu op 37 te liggen. Tessenderlo heeft daarmee meer dan 30 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 2. De gemeente zal terechtkomen in het volgende alarm niveau wanneer ze meer dan 50 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen