1. Inbrekers slaan tweemaal toe in dezelfde buurt
  Laakdal

  Inbrekers slaan tweemaal toe in dezelfde buurt

  Vrijdagnacht waren er inbrekers op pad in Laakdal. In de Meerlaarstraat werd in een van de woningen een raam geforceerd. De dieven maakten buit, maar wat er precies weg is, dat is nog niet geweten. De bewoners zijn namelijk niet thuis. Ook in een woning in de Heistraat zijn er braaksporen aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of de dieven daar ook effectief zijn binnengeraakt. Omdat de twee huizen in dezelfde buurt liggen, is het mogelijk dat het om dezelfde daders gaat.
 1. “Wenen is oké. Ik heb zelfs een Spotifylijst gemaakt met 41,5 uur ‘weenmuziek’”: psychologe Lies (40) helpt vrouwen met alles wat bij mama en vrouw zijn komt kijken
  PREMIUM
  Diest

  “Wenen is oké. Ik heb zelfs een Spotify­lijst gemaakt met 41,5 uur ‘weenmuziek’”: psychologe Lies (40) helpt vrouwen met alles wat bij mama en vrouw zijn komt kijken

  “Mannen hebben vaak niet in de gaten dat de vrouw volledig aan het opbranden is.” Als mama van vier kindjes - Mari-Lou (12), Maurice (10), Jacques (4) en Gérard (1) - en klinisch psychologe weet Lies Clerx (40) waar ze het over heeft. Vorig jaar schreef ze het boek ‘Wat een moeder leiden kan’ - met de korte ei. Hierin vertelt ze ook haar eigen verhaal. In haar praktijk ‘Leading Moms’ helpt ze vrouwen bij het duurzaam combineren van alle rollen, ook wanneer het even niet gaat. Want de combinatie van ouderschap en een professioneel leven kan wel eens fout lopen.
 2. Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app
  PREMIUM
  Hasselt

  Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app

  Na meer dan 2 jaar hard werk lanceert het Hasselts stadsbestuur de eigen ‘Hasselt-app’. Daarmee is de Hasselaar elk uur van de dag gratis verbonden met de stad. De nieuwe app brengt heel wat dienstverlening dichter bij de Hasselaar. Denk daarbij aan een afspraak bij ‘t Scheep, een document of attest aanvragen én betalen bij de lokale handelaars via een digitale portefeuille. “Zo heb je de stad letterlijk in je broekzak”, aldus bevoegde schepen Frank Dewael (Open Vld).
 1. Twee nieuwe rondleidingen van ‘het Kabinet’: een levendige muur van Aarschotse schilderkunst
  Aarschot

  Twee nieuwe rondleidin­gen van ‘het Kabinet’: een levendige muur van Aarschotse schilder­kunst

  Het stedelijk museum van Aarschot heeft doorheen de jaren een collectie kunst verzameld dankzij schenkingen en aankopen. Die werden tot nu zorgvuldig opgeslagen in een depot, maar met ‘Het Kabinet’ wil de stad kunst opnieuw tonen. Heeft u vorige rondleidingen in het kabinet gemist? Dan heeft de stad goed nieuws, er volgen deze maand nog twee rondleidingen met curatoren Josée Lehon en Pieter Van Kerckhoven.
 2. Na 50 jaar eindelijk erkenning voor slachtoffers horrorpil DES? “Uiterst zeldzame kanker gevonden bij meisje van acht jaar oud”

  Na 50 jaar eindelijk erkenning voor slachtof­fers horrorpil DES? “Uiterst zeldzame kanker gevonden bij meisje van acht jaar oud”

  Met een open brief van meer dan 120 experts, artsen en organisaties als Kom Op Tegen Kanker ligt een ultieme poging tot erkenning van de slachtoffers van horrorpil DES op tafel. Vijftig jaar geleden kwamen al de eerste gruwelijke gevolgen van het ‘geneesmiddel’ als hersenverlammingen, kankers en extreme vroeggeboortes aan het licht. “Die honderden slachtoffers zijn het topje van de ijsberg”, zegt de Aarschotse voortrekker en zelf DES-dochter Anita Vandersmissen.
 1. Zonweringproducent Harol uitgeroepen tot miK-Klimaatambassadeur 2022: “De energiecrisis maakt de nood om zuinig te zijn met energie nog acuter”
  Diest

  Zonwering­pro­du­cent Harol uitgeroe­pen tot miK-Klimaatam­bas­sa­deur 2022: “De energiecri­sis maakt de nood om zuinig te zijn met energie nog acuter”

  Zonweringspecialist Harol kreeg deze week gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid Bart Nevens op bezoek. Als miK-Klimaatambassadeur 2022 gaf Harol toelichting bij de vele initiatieven die het bedrijf neemt om zijn voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Tijdens een rondleiding in de nieuwe BEN-kantoren in Diest werd de totaalaanpak in duurzaam ondernemen alvast snel duidelijk.
 1. Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneutraal stadspatrimonium tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleidsdoel meer vervult of te vervuilend is”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneu­traal stadspatri­mo­ni­um tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleids­doel meer vervult of te vervuilend is”

  Het Hasselts stadsbestuur heeft een duurzame vastgoedstrategie klaar om haar stadspatrimonium volledig klimaatneutraal te maken tegen 2050. Om dat te realiseren, ondergaan 63 stadsgebouwen de komende jaren een energetische renovatie of worden ze verkocht, gedeeld gebruikt of gesloopt. De 197 gebouwen die behouden blijven in het patrimonium, ondergaan nog een herevaluatie.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in Limburg

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van Sezou in Kuringen tot Bendotti in Maaseik: bij deze zes barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in Limburg.
 2. Van Vlad’s Vintage tot Bravo Barber: bij deze 6 barbershops in Leuven en het Hageland verwen je jezelf na No Shave November
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Vlad’s Vintage tot Bravo Barber: bij deze 6 barber­shops in Leuven en het Hageland verwen je jezelf na No Shave November

  Heel wat mannen lieten afgelopen maand hun baard of snor staan tijdens No Shave November. Nu de maand eindelijk om is, is een bezoekje aan de barbier vast welgekomen. Onze redactie ging dan ook op zoek naar zes barbershops in Leuven en het Hageland. Van Vegas tot Goodfellaz: hier breng je je kapsel, baard en snor weer helemaal op orde.
 1. Lekker en betaalbaar feestmenu in buurtrestaurant Beverbeekhuis: “Iedereen, gelijk van welke rang of stand, is welkom ”
  Diest

  Lekker en betaalbaar feestmenu in buurtres­tau­rant Beverbeek­huis: “Iedereen, gelijk van welke rang of stand, is welkom ”

  Gisteren werd in buurtrestaurant ‘Het Beverbeekhuis’ de aftrap gegeven voor Buurtopjebord.be. Hierdoor kan iedereen tijdens de feestperiode genieten van een lekker en betaalbaar feestmenu in je buurtrestaurant, of kan je via het digitaal platform buurtopjebord.be een feestmenu bestellen. In buurtrestaurant Het Beverbeekhuis in Diest stelde North Sea Chef Thijs Vervloet samen met zijn keukenteam van Colette – De Vijvers - het enige 2**-restaurant in de provincie - het menu voor.
 2. Openbare straatverlichting dooft een uur vroeger: “Hiermee wordt een bijkomende besparing gerealiseerd van ongeveer 40.500 euro per jaar”
  Scherpenheuvel-Zichem

  Openbare straatver­lich­ting dooft een uur vroeger: “Hiermee wordt een bijkomende besparing gereali­seerd van ongeveer 40.500 euro per jaar”

  De energiecrisis met stijgende energieprijzen en een op hol geslagen inflatie stellen het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem voor een grote uitdagingen. Daarom besliste het bestuur om de openbare verlichting een uurtje vroeger te doven. “Er moet zoveel mogelijk bespaard worden op energie in de eigen lokalen en gebouwen, maar ook op de openbare verlichting.”