1. Tessenderlo laat initiatief rond EK-uitzendingen aan horecazaken
  Tessenderlo

  Tessender­lo laat initiatief rond EK-uitzendin­gen aan horecaza­ken

  Op zaterdag 12 juni spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK Voetbal. In ons land zullen de prestaties van de Belgen massaal gevolgd worden. Door de coronamaatregelen zijn de klassieke grote schermen, die op de vorige grote tornooien overal in Vlaanderen werden opgebouwd, niet op dezelfde manier te organiseren. “Wij nemen bijgevolg zelf geen initiatief op het Marktplein”, vertelt burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp (sp.a-SPiL). “De horecazaken kunnen gerust wel zelf iets op poten zetten, zolang het maar coronaproof verloopt.”
 2. Steven Van Tilburg (Thes Sport): “Blij dat we weer vertrokken zijn met zaterdagavond eerste oefenwedstrijd thuis tegen Weerstand Koersel”
  voetbal eerste nationale

  Steven Van Tilburg (Thes Sport): “Blij dat we weer vertrokken zijn met zaterdag­avond eerste oefenwed­strijd thuis tegen Weerstand Koersel”

  T2 Steven Van Tilburg (39) is terug van even weggeweest bij Thes Sport. Vier maanden kon hij proeven van het hoogste niveau als assistent-coach van Nicky Hayen bij Waasland-Beveren. In Tessenderlo zijn ze al een zestal weken aan het trainen. Komende zaterdagavond om 19 uur speelt Thes Sport zijn eerste oefenwedstrijd thuis met gratis inkom tegen Weerstand Koersel.
 3. Jente Boons begint aan zijn wielerseizoen: “Ik kijk uit naar de buitenlandse koersen”
  Wielrennen

  Jente Boons begint aan zijn wielersei­zoen: “Ik kijk uit naar de buitenland­se koersen”

  Het wielerseizoen is eindelijk van start gegaan voor wie geen prof is. Ook voor Jente Boons die aan zijn eerste seizoen bij de beloften bezig is. De Looienaar kwam nog niet in actie, maar dat is achteraf gezien niet zo erg. “Het coronavirus had me te pakken en ik zat drie weken niet op de fiets. Gelukkig is dat verleden tijd en kijk ik uit naar mijn eerste koersen”, zegt Boons. “Ik leg de lat bewust niet te hoog. De ploeg geeft me trouwens de kans om rustig te groeien.”
 1. Rik Vliegen, van boekhouder tot voorzitter: “Patro Eisden met een Maaslandse verankering in rustig vaarwater leiden”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Rik Vliegen, van boekhouder tot voorzitter: “Patro Eisden met een Maaslandse veranke­ring in rustig vaarwater leiden”

  Een kleine maand geleden slaagden Rik Vliegen, Stijn Stijnen en Wouter Corstjens erin om Patro Eisden op de valreep aan een licentie voor eerste nationale te helpen. Het was een ongelooflijke race tegen de tijd. Terwijl trainer Stijnen en ploegkapitein Corstjens het financiële luik voor hun rekening namen, zorgde boekhouder Rik Vliegen voor de succesvolle afhandeling van het licentiedossier.
 2. Eddy Voordeckers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”
  voetbal 'bijna vergeten' ek-gangers

  Eddy Voordec­kers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”

  Nog altijd is hij de laatste Belgische voetballer die als lid van een tweedeklasser in de nationale ploeg werd opgesteld: Eddy Voordeckers, nu 61, voetbalde voor FC Diest toen Guy Thys hem als 18-jarige in 1978 tot international bombardeerde. Een resem blessures stond vervolgens een grote carrière in de weg, maar ‘Kuifje’ uit Tessenderlo kijkt zonder wrok terug op zijn tijd bij het nationale elftal. Tijdens het komende EK verwacht de ex-spits veel van de Rode Duivels. “Het is misschien geen nadeel dat België door de hoge blessurelast niet meer als de uitgesproken favoriet wordt beschouwd.”
 3. Wist je dat The Offspring ooit optrad in een klein zaaltje in de Merode? Leer meer muzikale weetjes op de Belpop Bonanza Toer
  Aarschot, Diest, Scherpenheuvel-Zichem

  Wist je dat The Offspring ooit optrad in een klein zaaltje in de Merode? Leer meer muzikale weetjes op de Belpop Bonanza Toer

  De gemeenten Tessenderlo, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Westerlo, Laakdal, Hulshout en Herselt slaan de handen in elkaar om te werken aan een bovenlokaal cultuur- en erfgoedbeleid. Vanaf juni deze zomer kan je genieten van de vruchten van deze intergemeentelijke netwerkorganisatie met een Belpop Bonanza Toer in uw gemeente.
 1. Alle uitnodigingen voor risicopatiënten in Beringen en Tessenderlo zijn de deur uit
  Beringen / Tessenderlo

  Alle uitnodigin­gen voor risicopa­tiën­ten in Beringen en Tessender­lo zijn de deur uit

  Het gaat vooruit in het vaccinatiecentrum op de be-MINE-site, waar inwoners uit Beringen en Tessenderlo terecht kunnen. “Alle uitnodigingen voor onze risicopatiënten zijn de deur uit. Deze week prikken we de risicopatiënten tot het geboortejaar 1974", laat burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V) weten. “Deze week worden er op 7 dagen tijd 3.537 inwoners gevaccineerd. Volgende week schakelen we een versnelling hoger en krijgen 5.775 mensen hun prik. Eind deze week zullen 21.000 inwoners hun eerste prik hebben ontvangen!”
 2. Quinten Hermans rondt eerste grote ronde foutloos af: “Ben sterker dan ooit”
  Wielrennen profs

  Quinten Hermans rondt eerste grote ronde foutloos af: “Ben sterker dan ooit”

  Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) heeft zijn eerste grote ronde met brio afgehandeld. De Looienaar reed een heel sterke Ronde van Italië waarin hij zich meermaals toonde. Ritwinst zat er niet in voor Hermans, maar geen mens die dat erg vindt. Tien maanden na zijn val in de Dauphiné staat Hermans er weer helemaal. Dat beseft hij zelf ook. “Ik ben de voorbije weken niet slechter geworden, in tegendeel”, klinkt het.
 1. Na jarenlange lozingen van Tessenderlo Group wordt de Grote Laak gesaneerd: werken over afstand van 18 kilometer duren tot 2025
  Ham/Tessenderlo

  Na jarenlange lozingen van Tessender­lo Group wordt de Grote Laak gesaneerd: werken over afstand van 18 kilometer duren tot 2025

  De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en Tessenderlo Group nv starten met de sanering van de Grote Laak over een traject van 18 kilometer. Die saneringswerken worden uitgevoerd door VMM en OVAM, duren tot 2025 en verlopen in verschillende fasen. Eén van de meest vervuilde beken van het land moet op deze manier verschoond worden.
 1. Stil protest in Tessenderlo tegen pijpleiding: “Natuurgebied Gerhagen zou verwoest worden”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Stil protest in Tessender­lo tegen pijplei­ding: “Natuurge­bied Gerhagen zou verwoest worden”

  Veel volk aan natuurgebied Gerhagen op deze feestdag en niet alleen door het hoge aantal wandelaars. Een actiegroep geleid door Alain Hoorelbeke uitte er vandaag hun onvrede over de komst van een mogelijke pijpleiding die van het Duitse Ruhrgebied richting Antwerpse haven moet lopen. “We tonen de bezoekers de strook van 45 meter die door het gebied zou lopen", zegt Hoorelbeke.
 2. Tessenderlo heeft nu ook een afvalarme biowinkel: “In grote steden is concept al goed ingeburgerd”
  Tessenderlo

  Tessender­lo heeft nu ook een afvalarme biowinkel: “In grote steden is concept al goed ingebur­gerd”

  Tessenderlo is opnieuw een concept rijker. In de maand van de actie ‘Mei Plasticvrij’ heeft de afvalarme biowinkel LEF haar deuren geopend. “Ik wil hier in Tessenderlo en omstreken zo consequent mogelijk biologische, eerlijke en/of lokale producten aanbieden. Het gaat zowel om food als non-food. LEF, de naam van de winkel staat dan ook voor Lokaal, Ecologisch en Fair”, vertelt zaakvoerster Griet Malfroid.
 3. Hard werkende Quinten Hermans valt net buiten top tien in sprint: “Deze Girorit lag me”
  Wielrennen profs

  Hard werkende Quinten Hermans valt net buiten top tien in sprint: “Deze Girorit lag me”

  Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) greep in de tiende rit in de Giro nipt naast de top tien. De Looienaar werkte de hele dag in dienst van Andrea Pasqualon en Rein Taaramäe, maar hij kon in de slotfase zijn eigen ding doen. “In de laatste rechte lijn zat ik net niet goed genoeg om mee te doen voor de prijzen. Jammer want deze rit lag me“’, vertelt Hermans die dinsdag kan genieten van de eerste rustdag.
 1. Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over
  voetbal eerste nationale

  Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over

  Patro Eisden is opnieuw in Belgische handen. Omdat de Britse Patro-voorzitter Derrick Devonport de beloofde financiële middelen niet kon leveren, stapte Devonsport uit het bestuur en moest de club in allerijl op zoek naar nieuwe investeerders. Stijn Stijnen, Wouter Corstjens en Rik Vliegen namen (tijdelijk) het roer over en vonden het Nederlands investeringsbedrijf Wyckerveste bereid om de openstaande schulden te betalen. De licentiemanager Nils Van Brantegem gaf daarna een positief advies aan het BAS. Op sportief vlak hoopt de club op een Maaslandse verankering en schroeft de ambitie voorlopig terug.
 1. Quinten Hermans trekt met ritambities naar de Giro: “Nog geen rit uitgekozen, maar Strade Bianchi-etappe is heel interessant”
  Wielrennen profs

  Quinten Hermans trekt met ritambi­ties naar de Giro: “Nog geen rit uitgekozen, maar Strade Bianchi-etap­pe is heel interes­sant”

  Quinten Hermans (Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux) maakt zich op voor zijn eerste grote ronde. De Looienaar start zaterdag in Turijn aan de Ronde van Italië. Tijdens een online persbabbel vanuit Turijn, gaf Hermans tekst en uitleg bij zijn ambities. Die zijn duidelijk. “Ik ga niet voor een klassement, wel voor een goed resultaat in de ritten. Ritwinst? Waarom niet, maar dan moeten alle puzzelstukken goed komen te liggen”, vertelt Hermans.
 2. Limburger Valerio Piva trekt met Quinten Hermans naar ronde van zijn vaderland: “Hij kan een rit winnen”
  Wielrennen profs

  Limburger Valerio Piva trekt met Quinten Hermans naar ronde van zijn vaderland: “Hij kan een rit winnen”

  Zaterdag gaat in Turijn de Giro van start. De 104e editie van de Ronde van Italië wordt er één met slechts één Limburgse deelnemer: Quinten Hermans. De Looienaar van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux is daarmee aan zijn eerste grote ronde toe. Dat is helemaal niet zo voor gouwgenoot en ploegleider Valerio Piva. De Italiaanse Limburger staat voor de twintigste keer aan de start van de ronde van zijn vaderland. “Ik ken er intussen mijn weg”, lacht Piva.
 1. Leuvense vrouw (30) is derde verkeersdode in één maand nabij werken op E313, ondanks extra signalisatie
  Leuven/Oevel/Tessenderlo

  Leuvense vrouw (30) is derde verkeersdo­de in één maand nabij werken op E313, ondanks extra signalisa­tie

  Een 30-jarige bestuurster uit Leuven is maandagnamiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de E313 ter hoogte van Tessenderlo. Dat gebeurde in de staart van een file, na een eerdere aanrijding in de voormiddag. In één maand verongelukten zo al drie mensen op het stuk weg voor de werken in Oevel. Nochtans is er recent extra signalisatie aangebracht.
 1. Bedrijf met distributiecentrum in Tessenderlo wint begeerde prijs
  Tessenderlo

  Bedrijf met distribu­tie­cen­trum in Tessender­lo wint begeerde prijs

  De Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel wint de Foreign Investment of the Year Trophy 2021. Vorig jaar begon het bedrijf met de bouw van een Europees distributiecentrum ter waarde van 75 miljoen euro in Tessenderlo. Goed voor 150 extra banen in 2021 en nog eens 350 in de daaropvolgende jaren. Verder heeft het bedrijf een logistiek centrum voor farmaceutische en medische producten op Brucargo, het vrachtgebied van Brussels Airport, in Machelen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kondigde de overwinning aan in het bijzijn van Tobias Jerschke, Managing Director Kuehne+Nagel Belux. “Met deze investeringsprojecten herbevestigt Kuehne+Nagel niet alleen de traditionele troeven, maar ook de innovatieve slagkracht van de logistieke sector in Vlaanderen”, aldus Jambon.
 1. Quinten Hermans debuteert in de Waalse Pijl: “De Muur van Hoei is een leuke trainingsplek”
  Wielrennen profs

  Quinten Hermans debuteert in de Waalse Pijl: “De Muur van Hoei is een leuke trainings­plek”

  Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) heeft er een goed seizoensbegin opzitten. De Looienaar begon in de Ronde van het Baskenland waar hij de strijd voor de bollentrui aanging met toppers als Primoz Roglic en Tadej Pogačar. Het leverde hem felicitaties van onder meer bondscoach Sven Vanthourenhout op. Vorig weekend bekroonde Hermans een degelijke Amstel Gold Race met een knappe twintigste plaats. “Jammer dat ik niet beter gepositioneerd zat in de spurt, want er zat zeker meer in”, vertelt Hermans.