1. Verschillende scenario’s op tafel voor mogelijke pijpleiding door Noord-Limburg: “Traject loopt voornamelijk door militair domein”
  Noord-Limburg

  Verschil­len­de scenario’s op tafel voor mogelijke pijplei­ding door Noord-Lim­burg: “Traject loopt voorname­lijk door militair domein”

  In 2023-2024 wil Omgeving Vlaanderen starten met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding van de Antwerpse haven tot het Duitse Ruhrgebied. Er liggen drie tracés op tafel (van 130, 150 en 170 kilometer) die allemaal door Limburg gaan. Dat maakt dat er minstens achttien woningen onteigend zullen worden. De burgemeesters in de betrokken gemeenten volgen de plannen van dichtbij op.
 2. Pijpleidingen van de Maas tot Antwerpen, meerdere huizen mogelijk onteigend: “Best shockerend, maar ook begrijpelijk”
  PREMIUM
  Limburg

  Pijpleidin­gen van de Maas tot Antwerpen, meerdere huizen mogelijk onteigend: “Best shockerend, maar ook begrijpe­lijk”

  De Vlaamse overheid wil tussen de Maas en de Antwerpse haven een gigantische ondergrondse ‘leidingstraat' aanleggen. Zo kunnen massa’s grondstoffen getransporteerd worden ter vervanging van jaarlijks 100.000 vrachtwagens. De leiding start in het Maasland, doorkruist de ganse provincie en loopt onder meerdere huizen door. In Zonhoven, Houthalen-Oost en Ham zouden woningen onteigend moeten worden.
 1. Hartsvriendinnen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprijzen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realistisch”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hartsvrien­din­nen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprij­zen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realis­tisch”

  Wie op zoek is naar een vaste stek in Hasselt mag sinds vorig jaar tot 10,2 procent méér uit zijn portefeuille halen. Een enorme prijsstijging die het vooral voor jonge starters en singles bemoeilijkt, ook voor beste vriendinnen Sofie Van Elst (28) en Tine Schepers (27). Terwijl Sofie met groot geluk op een betaalbaar appartement in de Limburgse hoofdstad botst, trekt Tine na een vruchteloze zoektocht weg richting Herk-de-Stad. “De enige manier om in Hasselt te blijven, is door heel wat toegevingen te doen.”
 2. Jonge mama uit Tessenderlo maakt 3D-prints van sterrenkindjes: “Een tastbare herinnering voor ouders als steun bij hun verlies”
  Tessenderlo

  Jonge mama uit Tessender­lo maakt 3D-prints van sterren­kind­jes: “Een tastbare herinne­ring voor ouders als steun bij hun verlies”

  Tessa Vermeiren (26) uit Tessenderlo heeft als zaakvoerster van Si’Olala een wel erg origineel concept bedacht. Aan de hand van 3D-echografie maakt ze beeldjes van baby’s tijdens de zwangerschap, waaronder sterrenkindjes. “Dit kan voor ouders een mogelijkheid zijn om een mooie herinnering over te houden aan hun baby. Ik hoop hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan het verwerken van het verlies.”
 1. Quinten Hermans sluit seizoen af met vier podiumplaatsen: “Enorm afgezien tijdens sluitingsprijs”
  Veldrijden Profs

  Quinten Hermans sluit seizoen af met vier podium­plaat­sen: “Enorm afgezien tijdens sluitings­prijs”

  Het veldritseizoen zit erop. Ook voor Quinten Hermans (Tormans CX) die zijn beste resultaten tot het einde bewaard heeft. De Looienaar stond voor de derde keer in twee weken op het podium. Na zijn zege in Eeklo en de tweede plaats in Brussel, stond Hermans zondag opnieuw op het podium. Samen met zijn tweede plaats in Essen klokt hij af met vier podiumplaatsen. “Ik trek met veel vertrouwen naar het wegseizoen”, vertelt hij.
 2. Pakawi Park na vier maanden eindelijk weer open: “Pijnlijk afscheid van Paka, maar toch blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen”
  Balen/Olmen

  Pakawi Park na vier maanden eindelijk weer open: “Pijnlijk afscheid van Paka, maar toch blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen”

  Pakawi Park mocht zaterdag ondanks het nog altijd vrij koude weer zo’n 600 bezoekers ontvangen. Voor de personeelsleden, de zaakvoerders en vele vrijwilligers was het vooral genieten. Al was het ook een beetje dubbel, want net als heel veel bezoekers stonden ze vooral stil bij het overlijden van tijger Paka. “Zijn zusje huilt wel af en toe, maar ze zal er wel doorkomen”, zegt vrijwilliger Jos Tops. Zaakvoerder Tommy Pasteels zegt wel aan een nieuw verhaal te werken. “Maar alles op zijn tijd. Laat Awi eerst maar wat bekomen.”
 1. Grindr-date van duo blijkt minderjarige jongen (14) te zijn: “Op zijn foto's konden we dat niet zien”
  Tessenderlo / Diest

  Grin­dr-da­te van duo blijkt minderjari­ge jongen (14) te zijn: “Op zijn foto's konden we dat niet zien”

  Twee mannen uit Tessenderlo van 22 en 31 jaar riskeren een celstraf van 26 maanden en de ontzetting uit de rechten voor de aanranding van een 14-jarige jongen. Het koppel leerde het slachtoffer kennen via de datingapp ‘Grindr’, waardoor ze naar eigen zeggen niet wisten dat het slachtoffer minderjarig was. De minimumleeftijd op Grindr bedraagt 18 jaar.
 1. Quinten Hermans na winst en tweede plaats: “Nooit eerder zo emotioneel geweest”
  Veldrijden

  Quinten Hermans na winst en tweede plaats: “Nooit eerder zo emotioneel geweest”

  Quinten Hermans (Tormans CX) pakte zaterdag in Eeklo zijn eerste zege van het seizoen. En dag later stond de Looienaar opnieuw op het podium. Een stevig einde, want volgend weekend staat al de slotwedstrijd van het crossseizoen op het programma. “Ik heb niet bewust zo lang gewacht, maar de goede prestaties zijn geen verrassing. Ja, ik was emotioneel, maar ook dat is geen verrassing want ik heb het voorbije seizoen heel vaak diep gezeten”, vertelt Hermans.
 2. Fleur Pauwels (Genk Ladies): “Ex-ploegmaats Aster Janssens en Davinia Van Mechelen doen ons de das om”
  Vrouwenvoetbal Super League

  Fleur Pauwels (Genk Ladies): “Ex-ploegmaats Aster Janssens en Davinia Van Mechelen doen ons de das om”

  Fleur Pauwels, Sterre Gielen (KRC Genk Ladies) en Aster Janssens (Standard) speelden vijf jaar geleden nog bij de jongens in Bocholt. Tijdens het weekend stonden ze lijnrecht tegenover elkaar in de Superleague-wedstrijd tussen Genk Ladies en Standard. De Genkies beten fel van zich af, maar het was uiteindelijk de ervaring en de maturiteit van de Luikse meisjes die de doorslag gaven bij de Luikse overwinning.
 3. Bos aan Baalberg is nu voor eeuwig beschermd na aankoop door Natuurpunt en Tessenderlo: “We gaan topnatuur maken van dit unieke gebied”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Bos aan Baalberg is nu voor eeuwig beschermd na aankoop door Natuurpunt en Tessender­lo: “We gaan topnatuur maken van dit unieke gebied”

  Natuurpunt heeft met de financiële hulp van de gemeente Tessenderlo het bos van zeventien hectare aan de Baalberg aangekocht. De Baalberg was jarenlang privé-eigendom, tot er in het voorjaar van 2019 werd gebeld door de eigenaars. Zij wilden het gebied verkopen, maar het domein ook voor toekomstige generaties behouden als toegankelijk natuur- en wandelgebied.
 1. Quinten Hermans pakt achtste plaats op het WK: “Een van de betere crossen van het seizoen”
  Veldrijden WK

  Quinten Hermans pakt achtste plaats op het WK: “Een van de betere crossen van het seizoen”

  Quinten Hermans (Tormans CX) is achtste geëindigd op het WK in Oostende. Hij was lang in strijd voor plaats zes, maar de in de slotfase moest hij Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt nog laten voorgaan. “Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Achtste, dat is een perfecte samenvatting van mijn seizoen. Ik reed vandaag allicht mijn beste WK ooit bij de profs”, redeneert Hermans.
 2. Quinten Hermans duimt voor Belgische zege in Oostende: “Goede herinneringen aan de zee”
  Veldrijden WK

  Quinten Hermans duimt voor Belgische zege in Oostende: “Goede herinnerin­gen aan de zee”

  Het WK in Oostende is voor Quinten Hermans meer dan een regenboogstrijd in eigen land. De Looienaar heeft goede herinneringen aan het strand waar hij in 2017 Belgisch kampioen bij de beloften werd. De kans dat hij zondag ook een trui pakt, lijkt zo goed als onmogelijk. “Ik duim voor een titel voor de Belgen, maar het zal moeilijk zijn om Van Aert of van der Poel van de titel te houden. De derde podiumplaats ligt open. Je weet natuurlijk nooit”, vertelt hij.
 1. Arno Valkenaers ziet uitleenbeurt bij Thes Sport afgebroken en keert met onmiddellijke ingang terug naar KV Mechelen
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Arno Valkenaers ziet uitleen­beurt bij Thes Sport afgebroken en keert met onmiddel­lij­ke ingang terug naar KV Mechelen

  Headcoach Wouter Vrancken nam met de staf van KV Mechelen voor dit seizoen de beslissing om de talentrijke doelman Arno Valkenaers (20) uit te lenen aan eerstenationaler Thes Sport, de ex-club van Vrancken. Nadat Voetbal Vlaanderen besliste om de competitie definitief stop te zetten, nam de staf van Malinwa de beslissing om de jonge doelman met onmiddellijke ingang terug te halen.
 2. Giel Deferm (Thes Sport): ”Beslissing om amateurvoetbal stop te zetten is logisch”
  Voetbal Eerste nationale

  Giel Deferm (Thes Sport): ”Beslissing om amateur­voet­bal stop te zetten is logisch”

  Het amateurvoetbal wordt definitief stopgezet en dit seizoen worden er geen stijgers of dalers aangeduid. Jeugdvoetbal tot U13 blijft mogelijk. De beslissing hing al een tijdje in de lucht, maar werd maandagnamiddag ook officieel. De KBVB hakte de knoop definitief door, nadat het Overlegcomité geen versoepeling van de coronaregels in het vooruitzicht stelde. De ervaren middenvelder Giel Deferm (32) van eerstenationaler Thes Sport voelde de bui al hangen.
 3. Be-MINE site en gebouw van leger worden vaccinatiecentra
  Beringen / Ham / Tessenderlo / Leopoldsburg

  Be-MINE site en gebouw van leger worden vaccinatie­cen­tra

  De Eerstelijnszone West-Limburg heeft twee vaccinatiecentra aangeduid binnen de zone. De inwoners van Beringen en Tessenderlo zullen terecht kunnen bij de elektriciteitscentrale op de site van be-MINE. De inwoners van Ham en Leopoldsburg zullen dan weer een vaccin krijgen in de Milshop, een gebouw dat door het leger ter beschikking zal worden gesteld. “Met deze twee locaties zorgen we voor een goed evenwicht tussen bereikbaarheid en snelheid, waardoor iedereen de kans krijgt om zich te laten vaccineren. We zullen dan ook alle inwoners zo goed mogelijk informeren”, vertelt burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V). Voorlopig is er gepland dat in de loop van februari de zorg- en hulpverleners gevaccineerd worden. In de maand maart zal er dan gestart worden met de vaccinatie van risicopatiënten en 65+ers.
 1. Met Quinten Hermans, Laura Verdonschot, Timo Kielich en Julie Brouwers mogen vier Limburgers naar wereldkampioenschap
  VELDRIJDEN

  Met Quinten Hermans, Laura Verdon­schot, Timo Kielich en Julie Brouwers mogen vier Limburgers naar wereldkam­pi­oen­schap

  Met Quinten Hermans, Laura Verdonschot, Timo Kielich en Julie Brouwers heeft bondscoach Sven Vanthourenhout vier Limburgers geselecteerd voor het WK veldrijden in Oostende. Daarmee kiest de bondscoach voor drie zekerheden, Hermans, Verdonschot en Kielich en krijgt eerstejaars belofte Brouwers de kans om zich voor het eerst dit seizoen te meten met generatiegenoten.
 2. Omzet cadeaubonnen van Winkeldorp Tessenderlo in 2020 verviervoudigd tegenover jaar voordien
  Tessenderlo

  Omzet cadeaubon­nen van Winkeldorp Tessender­lo in 2020 verviervou­digd tegenover jaar voordien

  Sinds begin 2020 maakt het lokaal bestuur Tessenderlo samen met de Lokale Handelsraad werk van corona-acties voor de plaatselijke handel. De cadeaubon van Winkeldorp Tessenderlo werd het actiemiddel en bleek een schot in de roos. De omzet verviervoudigde van 65.657 euro in 2019 naar 262.560 euro in 2020. Daarvan nam het gemeentebestuur alleen al 150.000 euro voor haar rekening.
 3. Verhuurder riskeert celstraf nadat hij astmapatiënt zwaar aanpakt
  Tessenderlo / Beringen

  Verhuurder riskeert celstraf nadat hij astmapa­tiënt zwaar aanpakt

  Een Beringse astmapatiënt werd zwaar aangepakt door zijn verhuurder. De zeventiger heeft het door een chemokuur en de coronacrisis momenteel niet gemakkelijk en moest een tijd geleden ook nog eens ondervinden dat zijn elektriciteit werd afgesloten. Uiteindelijk kreeg hij zelfs stampen in de buik en aan het bovenbeen en werd hij aangevallen met pepperspray. De beklaagde, een man uit Tessenderlo, was in 2017 ook al eens betrokken bij het aanbrengen van slagen en verwondingen bij een huisarts die haar praktijk in hetzelfde gebouw heeft. Hij kijkt voor de feiten aan tegen een celstraf van acht maanden en een geldboete van 800 euro.
 4. Koffiehuis maakt plaats voor bakkerswinkel: “Maar we blijven wel takeaway-koffies aanbieden”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Koffiehuis maakt plaats voor bakkerswin­kel: “Maar we blijven wel takeaway-kof­fies aanbieden”

  In juni besloten de uitbaters van koffiehuis Ten Huize Borgmans om de deuren definitief te sluiten. De coronacrisis betekende de doodsteek voor de zaak in het centrum van Tessenderlo. Nu keren Mieke en Wilfried terug met een opvolger in de vorm van een bakkerswinkel: “We hopen organisatorisch voor verbetering te zorgen, al beseffen we dat corona niet van vandaag op morgen voorbij zal zijn.”
 1. Kyan Vaesen kan begrip opbrengen voor bekerforfait Thes Sport: “Gezondheid komt op de eerste plaats”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Kyan Vaesen kan begrip opbrengen voor bekerfor­fait Thes Sport: “Gezondheid komt op de eerste plaats”

  Iedereen bij eerstenationaler Thes Sport keek uit naar de herstart van de trainingen op maandag 4 januari. Bij gebrek aan versoepelingen van de coronamaatregelen op federaal niveau zag burgemeester Verwimp van Tessenderlo die herstart totaal niet zitten en stelde hij zijn veto. Dinsdag volgde dan de definitieve beslissing om forfait te geven voor de bekerwedstrijd in de zestiende finales thuis tegen Racing Genk. Voor allen die nog een sprankeltje hoop koesterden op die topaffiche, is die nu volledig in rook opgegaan. Spits Kyan Vaesen (19) voelde de bui al hangen.
 2. Thes Sport mag niet trainen voor bekerderby tegen KRC Genk: “De gezondheid gaat voor, daar hebben we begrip voor”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Thes Sport mag niet trainen voor bekerderby tegen KRC Genk: “De gezondheid gaat voor, daar hebben we begrip voor”

  Deze avond zou voetbalclub Thes Sport de trainingen opnieuw hervatten. Op 3 februari speelt de ploeg uit eerste nationale immers de bekerderby tegen het grote KRC Genk. Het gemeentebestuur van Tessenderlo besloot echter om voorlopig geen toestemming te geven voor die trainingen. “We keken enorm uit naar de wedstrijd, maar ik begrijp dat de gemeente onze gezondheid voor alles plaatst", vertelt voorzitter Wendy De Wit.
 3. Eindelijk een BK-podium voor Quinten Hermans? “Ik teken er meteen voor”
  Veldrijden BK

  Eindelijk een BK-podium voor Quinten Hermans? “Ik teken er meteen voor”

  Quinten Hermans is zondag aan zijn vierde kampioenschap bij de profs toe, maar beter dan een tiende plaats deed hij voorlopig niet. Als belofte stond de Looienaar wel drie keer op het podium waarvan één keer als Belgisch kampioen. “Ik hoop alvast te kunnen breken met die traditie. Ik ben klaar om de strijd aan te gaan voor de tweede plaats. Ja, Van Aert lijkt me moeilijk te kloppen”, vertelt Hermans.