1. Be-MINE site en gebouw van leger worden vaccinatiecentra
  Beringen / Ham / Tessenderlo / Leopoldsburg

  Be-MINE site en gebouw van leger worden vaccinatie­cen­tra

  De Eerstelijnszone West-Limburg heeft twee vaccinatiecentra aangeduid binnen de zone. De inwoners van Beringen en Tessenderlo zullen terecht kunnen bij de elektriciteitscentrale op de site van be-MINE. De inwoners van Ham en Leopoldsburg zullen dan weer een vaccin krijgen in de Milshop, een gebouw dat door het leger ter beschikking zal worden gesteld. “Met deze twee locaties zorgen we voor een goed evenwicht tussen bereikbaarheid en snelheid, waardoor iedereen de kans krijgt om zich te laten vaccineren. We zullen dan ook alle inwoners zo goed mogelijk informeren”, vertelt burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V). Voorlopig is er gepland dat in de loop van februari de zorg- en hulpverleners gevaccineerd worden. In de maand maart zal er dan gestart worden met de vaccinatie van risicopatiënten en 65+ers.
 2. Met Quinten Hermans, Laura Verdonschot, Timo Kielich en Julie Brouwers mogen vier Limburgers naar wereldkampioenschap
  VELDRIJDEN

  Met Quinten Hermans, Laura Verdon­schot, Timo Kielich en Julie Brouwers mogen vier Limburgers naar wereldkam­pi­oen­schap

  Met Quinten Hermans, Laura Verdonschot, Timo Kielich en Julie Brouwers heeft bondscoach Sven Vanthourenhout vier Limburgers geselecteerd voor het WK veldrijden in Oostende. Daarmee kiest de bondscoach voor drie zekerheden, Hermans, Verdonschot en Kielich en krijgt eerstejaars belofte Brouwers de kans om zich voor het eerst dit seizoen te meten met generatiegenoten.
 3. Omzet cadeaubonnen van Winkeldorp Tessenderlo in 2020 verviervoudigd tegenover jaar voordien
  Tessenderlo

  Omzet cadeaubon­nen van Winkeldorp Tessender­lo in 2020 verviervou­digd tegenover jaar voordien

  Sinds begin 2020 maakt het lokaal bestuur Tessenderlo samen met de Lokale Handelsraad werk van corona-acties voor de plaatselijke handel. De cadeaubon van Winkeldorp Tessenderlo werd het actiemiddel en bleek een schot in de roos. De omzet verviervoudigde van 65.657 euro in 2019 naar 262.560 euro in 2020. Daarvan nam het gemeentebestuur alleen al 150.000 euro voor haar rekening.
 1. Verhuurder riskeert celstraf nadat hij astmapatiënt zwaar aanpakt
  Tessenderlo / Beringen

  Verhuurder riskeert celstraf nadat hij astmapa­tiënt zwaar aanpakt

  Een Beringse astmapatiënt werd zwaar aangepakt door zijn verhuurder. De zeventiger heeft het door een chemokuur en de coronacrisis momenteel niet gemakkelijk en moest een tijd geleden ook nog eens ondervinden dat zijn elektriciteit werd afgesloten. Uiteindelijk kreeg hij zelfs stampen in de buik en aan het bovenbeen en werd hij aangevallen met pepperspray. De beklaagde, een man uit Tessenderlo, was in 2017 ook al eens betrokken bij het aanbrengen van slagen en verwondingen bij een huisarts die haar praktijk in hetzelfde gebouw heeft. Hij kijkt voor de feiten aan tegen een celstraf van acht maanden en een geldboete van 800 euro.
 2. Koffiehuis maakt plaats voor bakkerswinkel: “Maar we blijven wel takeaway-koffies aanbieden”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Koffiehuis maakt plaats voor bakkerswin­kel: “Maar we blijven wel takeaway-kof­fies aanbieden”

  In juni besloten de uitbaters van koffiehuis Ten Huize Borgmans om de deuren definitief te sluiten. De coronacrisis betekende de doodsteek voor de zaak in het centrum van Tessenderlo. Nu keren Mieke en Wilfried terug met een opvolger in de vorm van een bakkerswinkel: “We hopen organisatorisch voor verbetering te zorgen, al beseffen we dat corona niet van vandaag op morgen voorbij zal zijn.”
 3. Kyan Vaesen kan begrip opbrengen voor bekerforfait Thes Sport: “Gezondheid komt op de eerste plaats”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Kyan Vaesen kan begrip opbrengen voor bekerfor­fait Thes Sport: “Gezondheid komt op de eerste plaats”

  Iedereen bij eerstenationaler Thes Sport keek uit naar de herstart van de trainingen op maandag 4 januari. Bij gebrek aan versoepelingen van de coronamaatregelen op federaal niveau zag burgemeester Verwimp van Tessenderlo die herstart totaal niet zitten en stelde hij zijn veto. Dinsdag volgde dan de definitieve beslissing om forfait te geven voor de bekerwedstrijd in de zestiende finales thuis tegen Racing Genk. Voor allen die nog een sprankeltje hoop koesterden op die topaffiche, is die nu volledig in rook opgegaan. Spits Kyan Vaesen (19) voelde de bui al hangen.
 1. Thes Sport mag niet trainen voor bekerderby tegen KRC Genk: “De gezondheid gaat voor, daar hebben we begrip voor”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Thes Sport mag niet trainen voor bekerderby tegen KRC Genk: “De gezondheid gaat voor, daar hebben we begrip voor”

  Deze avond zou voetbalclub Thes Sport de trainingen opnieuw hervatten. Op 3 februari speelt de ploeg uit eerste nationale immers de bekerderby tegen het grote KRC Genk. Het gemeentebestuur van Tessenderlo besloot echter om voorlopig geen toestemming te geven voor die trainingen. “We keken enorm uit naar de wedstrijd, maar ik begrijp dat de gemeente onze gezondheid voor alles plaatst", vertelt voorzitter Wendy De Wit.
 2. Eindelijk een BK-podium voor Quinten Hermans? “Ik teken er meteen voor”
  Veldrijden BK

  Eindelijk een BK-podium voor Quinten Hermans? “Ik teken er meteen voor”

  Quinten Hermans is zondag aan zijn vierde kampioenschap bij de profs toe, maar beter dan een tiende plaats deed hij voorlopig niet. Als belofte stond de Looienaar wel drie keer op het podium waarvan één keer als Belgisch kampioen. “Ik hoop alvast te kunnen breken met die traditie. Ik ben klaar om de strijd aan te gaan voor de tweede plaats. Ja, Van Aert lijkt me moeilijk te kloppen”, vertelt Hermans.
 3. Kathelijne (43) krijgt als eerste lingerie-ontwerpster het Handmade in Belgium-label: “Nochtans een moeilijk jaar gehad”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Kathelijne (43) krijgt als eerste lingerie-ontwerp­ster het Handmade in Belgium-la­bel: “Nochtans een moeilijk jaar gehad”

  Het Handmade in Belgium-label van Unizo gaat voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis naar een lingerie-ontwerpster. Die eer is weggelegd voor Kathelijne Janssens (43) uit Tessenderlo. Zij richtte haar eigen zaak La Maison Boudoir op en maakt lingerie op maat. “Dat is geen overbodige luxe, juist een verademing”, stelt ze overtuigd.
 1. Dokter Kristof Camps zorgt bij Thes Sport voor een unieke professionele omkadering van bij de jeugdwerking tot het eerste efltal
  Voetbal Eerste nationale

  Dokter Kristof Camps zorgt bij Thes Sport voor een unieke professio­ne­le omkadering van bij de jeugdwer­king tot het eerste efltal

  Dokter Kristof Camps (49) is al heel zijn leven verbonden met Thes Sport. Hij doorliep alle jeugdcategorieën bij het vroegere Looi Sport om in 1995 clubarts te worden bij Heidebloem Hulst, een gehucht van Tessenderlo. Later werd het Thes Sport en de voorbije jaren was dokter Camps druk bezig met de uitbreiding van zijn medische staf.
 2. Jente Boons bereidt zijn eerste seizoen bij de beloften voor met een lange stage in Spanje: “Twintig dagen stevig getraind”

  Jente Boons bereidt zijn eerste seizoen bij de beloften voor met een lange stage in Spanje: “Twintig dagen stevig getraind”

  Jente Boons trekt volgende week het rood-witte shirt van de beloftenploeg van Lotto-Soudal aan. Een grote stap voor de eerstejaarsbelofte uit Schoot die enkele maanden geleden zijn CV overmaakte aan ploegleider Kurt Van de Wouwer. “Hij belde me op en was onder de indruk van mijn prestaties”, klonk het bij Boons die nog tot het einde van het jaar in Spanje traint. “Ik heb er dan al twintig trainingsdagen onder de zuiderse zon opzitten.”
 3. Quinten Hermans valt in Zolder, maar baggert behoorlijk in Dendemondse modder
  Veldrijden

  Quinten Hermans valt in Zolder, maar baggert behoorlijk in Dendemond­se modder

  De Limburgse crossers speelden geen hoofdrol in de crossen in Zolder en Dendermonde. Twee totaal verschillende omlopen ook en zowel voor Quinten Hermans (Tormans CX) en Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) een heel ander resultaat. Hermans kwam ten val in het Zolderse zand, maar kwam weer boven water in de Dendermondse modder. Die bleek dan weer te zwaar voor Verdonschot die in Zolder knap zevende werd.
 1. Quinten Hermans pakt tweede plaats in Essen: “Podium doet deugd”
  Veldrijden profs

  Quinten Hermans pakt tweede plaats in Essen: “Podium doet deugd”

  Quinten Hermans (Tormans CX) heeft zijn eerste podium van het seizoen te pakken. De Looienaar werd tweede in Essen. Vorig jaar won Hermans nog in de Noorderkempen, maar na zijn val in de Dauphiné is hij nog steeds aan het opbouwen. “Met Van der Poel, Pidcock en Sweeck stonden er toch drie toppers aan de start. Ik ben heel blij dat ik de strijd heb kunnen aangaan. De tweede plaats is een bevestiging van de groei”, vertelt Hermans.
 2. Herve Van de Weyer (54) overwon hersentumor: “Gat maken, eruit halen en weer dichten. Het klonk zo simpel, en gelukkig ben ik traag van besef”
  PREMIUM
  Hasselt

  Herve Van de Weyer (54) overwon hersentu­mor: “Gat maken, eruit halen en weer dichten. Het klonk zo simpel, en gelukkig ben ik traag van besef”

  In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar dat voor Herve Van de Weyer (54) begon met een zware hersenoperatie, na een lelijke val met de fiets. De hersenscan bracht immers aan het licht dat het opleidingshoofd communicatiemanagement van Hogeschool PXL een tumor had. “We maken een gat, halen hem eruit en doen het opnieuw dicht, klonk het simpel voorgesteld. Ik prees mezelf gelukkig dat ik altijd al traag van besef geweest ben.”
 3. Quinten Hermans en Timo Kielich tonen zich in wereldbeker in Namen, Laura Verdonschot kent pechdag
  Veldrijden

  Quinten Hermans en Timo Kielich tonen zich in wereldbe­ker in Namen, Laura Verdon­schot kent pechdag

  Quinten Hermans (Tormans CX) pakte een vijfde plaats in de wereldbekercross in Namen. De Looienaar kende nochtans twee keer pech en moest zich in de slotfase nog reppen om de top vijf veilig te stellen. Ook Timo Kielich (Credishop-Fristads) toonde zich. De Alkenaar werd zestiende en daarme beste Belgische belofte. Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) viel twee keer en gaf op.
 4. Drie Limburgers aan de start van de wereldbekercross in Namen: Quinten Hermans, Timo Kielich en Laura Verdonschot
  Veldrijden/Wereldbeker

  Drie Limburgers aan de start van de wereldbe­ker­cross in Namen: Quinten Hermans, Timo Kielich en Laura Verdon­schot

  Zondag trekt de top van het veldrijden naar de citadel in Namen waar het eerste duel tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel op het programma staat. Bij de deelnemers zijn er ook drie Limburgers: Quinten Hermans, Timo Kielich en Laura Verdonschot. Hermans en Verdonschot zijn zekerheden, voor Kielich is de selectie bij de profs een mooie kans om zich nog eens te tonen.
 1. Fruitboer Rudi (59) leidde asielzoekers op om zijn aardbeien te plukken: “Maar het zijn onze ‘vaste seizoensarbeiders’ die uiteindelijk het seizoen gered hebben”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Fruitboer Rudi (59) leidde asielzoe­kers op om zijn aardbeien te plukken: “Maar het zijn onze ‘vaste seizoensar­bei­ders’ die uiteinde­lijk het seizoen gered hebben”

  In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar dat aardbeienteler Rudi Boermans (59) uit Heusden-Zolder extra kopzorgen kostte. De Oost-Europese seizoensarbeiders waar hij normaal beroep op doet, mochten door de covid-crisis immers niet meteen afzakken. Of asielzoekers het antwoord waren? Rudi wilde het graag proberen. “Maar ideaal is dat niet gebleken. Gelukkig mochten onze seizoensarbeiders net voor de start van het hoogseizoen wél afzakken. Het is nog altijd moeilijk geweest. Maar eerlijk? Het was geen leuk, maar ook geen slecht jaar.”
 2. 18 maanden cel voor autodief (29)
  Tessenderlo

  18 maanden cel voor autodief (29)

  Een 29-jarige man uit Tessenderlo is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden nadat hij in 2017 een autosleutel en een voertuig stal. Op 22 oktober 2017 ging de man lopen met de sleutels van een Opel. Op 27 december dat jaar ging hij aan de haal met een ‘Off Road Buggy’. In de zomer van 2018 was hij ook nog eens schuldig aan de diefstal van een bromfiets van het merk Yamaha. Telkens werden de feiten gepleegd in Tessenderlo. Naast de celstraf moet de man ook een boete betalen van 800 euro. Eén van de slachtoffers krijgt een schadevergoeding van 2.376,86 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 240 euro.
 1. Oud-schepen Carine Van Gerven (54) koos volop voor leven als fotografe: “Kost momenteel meer dan het opbrengt, maar je moet voor je dromen gaan”
  PREMIUM
  Pelt

  Oud-sche­pen Carine Van Gerven (54) koos volop voor leven als fotografe: “Kost momenteel meer dan het opbrengt, maar je moet voor je dromen gaan”

  In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar waarin de Peltse oud-schepen Carine Van Gerven (54) haar naam vestigde in de wereld van de fotografie, met haar werk dat in een kunstgalerij in Saint-Tropez tussen dat van Marc Lagrange en Delphine Boël te bewonderen was. “Mijn leven is volledig aan het veranderen. Je moet vol voor je dromen gaan, ook al kan ik er voorlopig niet van leven.”
 2. Marco Battista en Thes Sport blij dat topaffiche in Beker van België tegen Racing Genk er komt

  Marco Battista en Thes Sport blij dat topaffiche in Beker van België tegen Racing Genk er komt

  Eindelijk een akkoord tussen de Pro League en de amateurclubs over een nieuwe datum voor de zestiende finales van de Beker van België. Na een eerste verschuiving waren ze ingepland voor 9 en 10 januari 2021. De amateurclubs zagen die datum niet zitten. Nieuwe datum wordt nu 2, 3 en 4 februari. De ervaren linkermiddenvelder Marco Battista (32) van Thes Sport is gelukkig met deze beslissing.
 3. Moslimgemeenschap beleefde ramadan, Suikerfeest en Offerfeest in eigen bubbel: “Kerstvierders zitten binnenkort in hetzelfde schuitje”
  PREMIUM
  Genk

  Moslimge­meen­schap beleefde ramadan, Suiker­feest en Offerfeest in eigen bubbel: “Kerstvier­ders zitten binnenkort in hetzelfde schuitje”

  In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Voor Mokhtar Zouheir was 2020 zonder twijfel een heel atypisch jaar. De imam van de moskee van Sledderlo moest, net zoals de rest van de moslimgemeenschap, feestvieren in een hele beperkte kring. Met andere woorden, geen grote eetfestijnen en samenkomsten met de familie. “Van een feestelijk gevoel was er dus geen sprake. Ook christenen en andere mensen die Kerstmis vieren, zullen het binnenkort aan den lijve ondervinden. En dat is een spijtige zaak, maar corona treft iedereen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”
 4. Quinten Hermans pakte tiende plaats in Boom: “Nog veel werk, podium is voor na Nieuwjaar”

  Quinten Hermans pakte tiende plaats in Boom: “Nog veel werk, podium is voor na Nieuwjaar”

  Quinten Hermans (Tormans CX) pakte de tiende plaats in de Superprestigecross in Boom. De Looienaar was weer bij de beste starters, maar tijdens de wedstrijd zakte hij verder weg. “Vorig weekend was beter met een vijfde en een zevende plaats. Op dit moment kan ik dat niveau niet aanhouden. Ik heb in de aanloop naar Boom trouwens hard getraind en dat voelde ik tijdens de cross. Tja, nog even geduld en rustig bouwen. Meedoen voor het podium zal voor na Nieuwjaar zijn”, vertelt Quinten Hermans.
 1. Bezorgde ouders ondernemen actie rond verkeerssituatie aan Looise scholen: “Het is wachten op zwaar ongeval”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Bezorgde ouders ondernemen actie rond verkeerssi­tu­a­tie aan Looise scholen: “Het is wachten op zwaar ongeval”

  Een groep bezorgde ouders uit Tessenderlo heeft zich verenigd om aandacht te vragen voor de huidige verkeerssituatie rond de scholen in de gemeente. Het actiecomité vraagt onder meer om de Kerkstraat autovrij te maken bij het begin en einde van de school. “We voelen dat een zwaar ongeval enkel nog een kwestie is van tijd”, vertelt actievoerder Gunther Van Hoof.
 2. Patro Eisdens kapitein Wouter Corstjens eist duidelijkheid: “Wij willen zo snel mogelijk een heropstart van de competitie”

  Patro Eisdens kapitein Wouter Corstjens eist duidelijk­heid: “Wij willen zo snel mogelijk een heropstart van de competitie”

  Het blijft voorlopig koffiedik kijken wanneer het voetbal in eerste nationale een herstart maakt. De competitie ligt er sinds half oktober stil en sindsdien is het wachten op duidelijkheid. De spelers zijn de loopprogramma’s beu en willen zo snel mogelijk opnieuw aan de slag. “We hopen dat er maandag op het crisisoverleg knopen worden doorgehakt. De spelers hebben een perspectief nodig waarnaar ze kunnen toeleven”, zegt Patro Eisdens kapitein Wouter Corstjens.
 1. Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaarloosde honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”
  Tessenderlo

  Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaar­loos­de honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”

  Vorig jaar vonden speurders zeven verwaarloosde honden bij een Loois koppel. Ze verbleven in een zelf in elkaar geknutseld, bouwvallig kot en in een garage. Het was duidelijk dat er allerlei zaken verkeerd waren. Enkele dagen later bleek een Franse buldog zelfs dood in de tuin te liggen. Het koppel dreigt in de toekomst geen dieren meer te mogen houden.
 2. Ontstaan van Engsbergen krijgt meer duidelijkheid dankzij belangrijke archeologische ontdekkingen aan Lindenstraat
  Engsbergen

  Ontstaan van Engsbergen krijgt meer duidelijk­heid dankzij belangrij­ke archeologi­sche ontdekkin­gen aan Linden­straat

  Bij recente opgravingen aan de Lindenstraat in Engsbergen stootte het gespecialiseerd team van archeologisch bedrijf J. Verrijckt uit Beerse op enkele waardevolle historische ontdekkingen. Zo trof het team er twee potstalboerderijen en zeven waterputten aan. Die vondsten werden de voorbije twee weken blootgelegd en geven meer duidelijkheid over het ontstaan van het dorp.
 3. Geen top tien voor Limburgers op EK veldrijden: Quinten Hermans achtste en Laura Verdonschot veertiende

  Geen top tien voor Limburgers op EK veldrijden: Quinten Hermans achtste en Laura Verdon­schot veertiende

  De twee Limburgse deelnemers hebben geen potten gebroken op het EK veldrijden in het Nederlandse Rosmalen. Quinten Hermans pakte de achtste plaats, Laura Verdonschot werd veertiende. Hermans deed nochtans lange tijd mee voor de top vijf, maar in de slotfase verloor hij toch nog veel terrein. Verdonschot wil het EK snel vergeten. “Ik had op geen enkel moment een goed gevoel”, vertelde de Lommelse.
 1. Steven Van Tilburg en Thes Sport kijken uit naar herstart : “Hopelijk weer met publiek, want clubs zullen anders moeilijk overleven”

  Steven Van Tilburg en Thes Sport kijken uit naar herstart : “Hopelijk weer met publiek, want clubs zullen anders moeilijk overleven”

  Alle clubs uit eerste nationale zijn overeengekomen om voor elke wedstrijd sneltests af te nemen. Die zorgen voor 70% zekerheid en kosten vijf euro per stuk. Een grote struikelblok kan het niet toelaten van publiek en het nog niet openen van de kantines zijn. Van een herstart met gesloten kleedkamers kan volgens de clubs helemaal geen sprake zijn. Bij Thes Sport wil T2 Steven Van Tilburg (38) graag weer aan de slag. Maar hij heeft zijn bedenkingen over het afwerken van de competitie.
 2. Stijn Stijnen (Patro Eisden): “Een heropstart van de competitie op 9 januari is een optimistische richtdatum”

  Stijn Stijnen (Patro Eisden): “Een heropstart van de competitie op 9 januari is een optimisti­sche richtdatum”

  De crisiscel van de Voetbalbond en Voetbal Vlaanderen schorste de competitie (en trainingen) in eerste nationale op tot en met 13 december 2020 op. De herstart van de competitie is voorzien voor 9 of 10 januari 2021. Eerder vroegen de clubs uit de hoogste amateurreeks, onder wie Thes en Patro Eisden, om die herstart in de vroege lente te plannen. Donderdag treffen de clubs elkaar opnieuw via een digitale vergadering.