1. Patro Eisden en Thes delen de punten in matige derby: “Vooraf had ik voor een punt getekend, uiteindelijk zat er voor Patro meer in”
  voetbal eerste nationale

  Patro Eisden en Thes delen de punten in matige derby: “Vooraf had ik voor een punt getekend, uiteinde­lijk zat er voor Patro meer in”

  De Limburgse derby tussen Patro Eisden en Thes Sport bracht niet het vuurwerk dat velen verwachtten. Het werd een gesloten wedstrijd met amper doelkansen. Beide defensieve blokken hielden de ruimtes klein, terwijl de aanvallende linies zelden gevaar creëerden. De brilscore is dan ook een terechte weergave van de het spelbeeld. Beide teams konden zich achteraf in de puntendeling vinden. Al vond trainer Stijnen, dat Eisden met twee goede mogelijkheden van Bounou het meeste aanspraak maakte op de zege.
 1. Henk Dijkhuizen en Patro Eisden klaar voor derby tegen titelkandidaat Thes Sport: “Voor de supporters is dit de wedstrijd van het jaar”
  voetbal eerste nationale

  Henk Dijkhuizen en Patro Eisden klaar voor derby tegen titelkandi­daat Thes Sport: “Voor de supporters is dit de wedstrijd van het jaar”

  Amper een week na de seizoenopener tegen Olympic Charleroi staat in de eerste nationale meteen de enige Limburgse derby tussen Patro Eisden en Thes geprogrammeerd. Velen schuiven Thes Sport als titelkandidaat nummer één naar voor. De manschappen van trainer Stijnen zijn niet onder de indruk en willen voluit hun kans gaan. “Het wordt een zware dobber, maar we gaan er alles aan doen om onze tegenstander een voetje te lichten”, klinkt Henk Dijkhuizen strijdvaardig.
 2. Afgeleide mamma veroorzaakt ongeval
  Scherpenheuvel/Tessenderlo

  Afgeleide mamma veroor­zaakt ongeval

  In de Molenstraat in Scherpenheuvel Zichem vond zaterdag rond 11 uur een aanrijding plaats. Een 22-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem vertraagde omdat zijn voorganger aangaf een parking te willen oprijden. Hij werd daarop langs achteren aangereden door een 26-jarige dame uit Tessenderlo die even verstrooid was omdat haar 2-jarig dochtertje op de achterbank in haar zitje aan het huilen was. Het kindje werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis maar bleek niet gekwetst. Beide voertuigen moesten worden weg getakeld.
 1. Neo Tielens pakt uit met solo in Lokeren: “Mijn eigen tempo blijven rijden”
  Veldrijden nieuwelingen

  Neo Tielens pakt uit met solo in Lokeren: “Mijn eigen tempo blijven rijden”

  Neo Tielens (Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini Cycling Team) heeft de openingsmanche van de Ethias Crossen gewonnen. De tweedejaarsnieuweling kwam in Lokeren alleen aan. Gouw- en naamgenoot Zander Tielens (UCT Ride Cycling Team) pakte de tweede plaats. “Ik kwam in de eerste ronde alleen voorop terwijl de achtervolgers opgehouden werden door een valpartij. Ik heb mijn eigen tempo gezocht en niemand meer zien terugkeren”, vertelt Tielens.
 1. Terwijl er nieuwe gesprekken zijn met investeerders zijn Patro Eisden en Wouter Corstjens klaar voor competitiestart: “Stabiel seizoen draaien”
  voetbal eerste nationale

  Terwijl er nieuwe gesprekken zijn met investeer­ders zijn Patro Eisden en Wouter Corstjens klaar voor competitie­start: “Stabiel seizoen draaien”

  Ook in eerste nationale wordt dit weekend de competitie op gang getrokken. Patro Eisden wacht een verre trip naar Charleroi. De Maaslanders zijn er klaar voor. De generale repetitie tegen Heist, die met 3-2 gewonnen werd, liet een goed gevoel na. Ook toonden een aantal investeerders interesse in de club. “Dit opent perspectieven, maar het is nog te vroeg om hier dieper op in te gaan”, zegt mede-clubeigenaar en kapitein Wouter Corstjens.
 1. Matisse Bergiers en sterk Rupel Boom krijgen les in efficiëntie (2-0): “We hadden de kansen om te winnen”
  Voetbal 1N

  Matisse Bergiers en sterk Rupel Boom krijgen les in efficiën­tie (2-0): “We hadden de kansen om te winnen”

  De spelers van Rupel Boom hadden de vraag van hun coach om lef te tonen op het veld van Thes goed begrepen. De Steenbakkers speelden sterk en hadden een aantal mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar finaal kwam het neer op de essentie van het voetbal: scoren. De thuisploeg toonde zich uitermate efficiënt en stuurde Matisse Bergiers en zijn teammaats met lege handen huiswaarts. 2-0 was de eindstand.
 2. KRC Genk Ladies zet orde op zaken en wint met ruime cijfers in Aalst: “De trein is vertrokken”
  Voetbal Super League

  KRC Genk Ladies zet orde op zaken en wint met ruime cijfers in Aalst: “De trein is vertrokken”

  KRC Genk Ladies heeft de eerste driepunter te pakken. Na de ondermaatse competitieopener tegen Zulte Waregem waren de Genkies ditmaal wel bij de les. Aalst heeft het geweten. Met elk twee treffers zorgden Gwen Duijsters en Lisa Petry voor een ruime 0-4-zege. “We speelden als een hecht team en organisatorisch stonden we bijzonder sterk. De trein lijkt vertrokken”, klonk Genkse topschutter Gwen Duijsters tevreden.
 1. Greg Vanderidt en Rupel Boom openen de competitie bij titelfavoriet Thes Sport: “Ik verwacht dat mijn spelers oorlog maken”
  voetbal eerste nationale

  Greg Vanderidt en Rupel Boom openen de competitie bij titelfavo­riet Thes Sport: “Ik verwacht dat mijn spelers oorlog maken”

  Hoewel niemand de bekeruitschakeling tegen Lierse als onverdiend ervaarde, was de ontgoocheling na de 2-0-nederlaag wel voelbaar bij Rupel Boom. Zo ook bij trainer Greg Vanderidt die zijn ploeg vooral te weinig durf in zijn spel zag leggen. Meteen het grootste aandachtspunt van de Steenbakkers voor hun bezoek aan titelfavoriet Thes Sport zaterdagavond.
 2. Ontdek hier wat er te beleven valt tijdens het nieuwe stadsfestival van Diest

  Ontdek hier wat er te beleven valt tijdens het nieuwe stadsfesti­val van Diest

  In september is het zover. Dan vindt Re:lict, het nieuwe tweejaarlijkse stadsfestival van Diest, plaats. “Elke vrijdag, zaterdag en zondag palmen we bijzondere plekken in”, vertelt Marie Sprockeels van de dienst Toerisme. “Een beiaard wordt een rockband, een refugiehuis een hotel, de Grote Markt een catwalk of zandstrand.” Ontdek hier wat er zo al op til staat. Het overzicht van de meer dan 25 events en activiteiten kan je vinden op relict.be.
 3. Kuehne+Nagel organiseert race met transpallets in zoektocht naar 400 orderpickers
  geel/eindhout

  Kuehne+Nagel organi­seert race met transpal­lets in zoektocht naar 400 orderpic­kers

  Logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel gaat komend najaar op zoek naar 400 extra uitzendkrachten voor de sites in Geel, Eindhout (Laakdal) en Tessenderlo. Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie vindt er op 19 augustus weer een fysiek jobevent plaats op de vestiging in Geel, waar kandidaat-orderpickers zullen ontvangen worden op de zomerbar en hun rijkunsten met een elektrisch transpallet zowaar zullen kunnen demonstreren op een heus raceparcours.
 1. Martijn Stefani (Thes Sport): “Overdreven zware nederlaag tegen Lierse Kempenzonen”
  voetbal beker van belgië

  Martijn Stefani (Thes Sport): “Overdreven zware nederlaag tegen Lierse Kempenzo­nen”

  De 1200 toeschouwers met de aanwezigheid van Stijn Stijnen, Stijn Vreven en Jos Willems kregen een bekerduel uit de oude doos. Thes Sport nam een verschroeiende start en liep uit met doelpunten van Martijn Stefani en Adriano Bertaccini. Lierse Kempenzonen kan rekenen op een aartsgevaarlijk aanvalsduo Stallone Limbombe en Hakim Abdallah. De international Hakim Abdallah van Madagaskar scoorde vier treffers op een rij. Thes Sport moest de kelk tot op de bodem ledigen. Met tien man in de slotfase werd het een zware nederlaag (2-6) .
 1. Sander Lemmens en Jente Boons staan voor het eerst aan de start van Brussel-Zepperen: “Schone koers, maar winnen is voor de sterkste”
  Wielrennen Beloften

  Sander Lemmens en Jente Boons staan voor het eerst aan de start van Brus­sel-Zepperen: “Schone koers, maar winnen is voor de sterkste”

  Sander Lemmens (Acrog Tormans Balen) en Jente Boons (Lotto-Soudal) staan zondag voor het eerst aan de start van Brussel-Zepperen. Boons omdat hij aan zijn eerste jaar als belofte bezig is, Lemmens omdat hij na een aanloop in het veld dit seizoen voor de weg koos. Aan gretigheid geen gebrek bij de twee Limburgers. Boons krijgt een vrije rol en hoopt de finale te rijden, Lemmens zou heel graag winnen. “Maar dat wordt niet makkelijk”, beseft hij.
 1. Berchem Sport haalt oude bekende Bas Saillart en transfervrije Lars Coveliers (ex-KV Mechelen) naar het Rooi: “Ongelijk Thes bewijzen door hier te schitteren”
  voetbal tweede nationale B

  Berchem Sport haalt oude bekende Bas Saillart en transfer­vrije Lars Coveliers (ex-KV Mechelen) naar het Rooi: “Ongelijk Thes bewijzen door hier te schitteren”

  Opvallende transferactiviteit dinsdag bij Berchem Sport. Hoewel hij in maart tekende voor eerste nationaler Thes Sport en daar ook de voorbereiding aanvatte, keert flankaanvaller Bas Saillart (22) al terug naar het Rooi. En ook de transfervrije middenvelder Lars Coveliers (ex-KV Mechelen) maakt de overstap.