(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © Photo News

U wordt getest terwijl u in de wagen zit: Tervuren krijgt drive-intestcentrum

TervurenIn de buurt van het Afrikamuseum in Tervuren opent op donderdag 12 november een drive-intestcentrum voor inwoners van Tervuren, Overijse, Hoeilaart, Wezembeek-Oppem, Kraainem en Zaventem of voor mensen wiens huisarts in één van die zes gemeenten ligt. Het testcentrum zal vergelijkbaar zijn met dat in Antwerpen. Wie getest moet worden, blijft dus de hele tijd in de wagen zitten.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Daling van aantal besmettingen in Tervuren op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Tervuren op dinsdag 20 oktober

  In Tervuren zijn er op één dag 16 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 18. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 152 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tervuren komt dat getal nu op 669 te liggen. Tervuren heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas