Samen op de vlucht boekvoorstelling van Nadja Van Sever, inleiding door moderator Wim De Vilder
Volledig scherm
Samen op de vlucht boekvoorstelling van Nadja Van Sever, inleiding door moderator Wim De Vilder © Dieter Nijs

Tervuurse juf schrijft aangrijpend kinderboek over vluchtelingen. “Onze kinderen moeten begrijpen wat ze meegemaakt hebben”

De 53-jarige Nadja Van Sever, leerkracht in GBS Tervuren, heeft een kinderboek over de vluchtelingenproblematiek uitgebracht. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten van twee jonge vluchtelingen. De auteur interviewde de tieners meermaals en gooide hun verhaal in ‘Samen op de vlucht’. “Kinderen moeten beseffen dat de wereld rond hen anders is dan dat ze denken”, aldus de auteur.

 1. “Belang van cruciale regels kan niet voldoende onderstreept worden”: Zoniënwoud krijgt weer te maken met toestroom wandelaars en fietsers
  Brussel/Vlaamse Rand

  “Belang van cruciale regels kan niet voldoende onder­streept worden”: Zoniënwoud krijgt weer te maken met toestroom wandelaars en fietsers

  Het buitengewoon mooie weer bracht dit weekend heel wat wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers naar het Zoniënwoud. Stephane Vanwijnsberghe, die aan het hoofd staat van de Bos en Natuur-afdeling van Leefmilieu Brussel, benadrukt dat het bos een kwetsbaar milieu is, maar vindt tegelijkertijd geen redenen om de huidige regels aan te scherpen.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren