Samen op de vlucht boekvoorstelling van Nadja Van Sever, inleiding door moderator Wim De Vilder
Volledig scherm
Samen op de vlucht boekvoorstelling van Nadja Van Sever, inleiding door moderator Wim De Vilder © Dieter Nijs

Tervuurse juf schrijft aangrijpend kinderboek over vluchtelingen. “Onze kinderen moeten begrijpen wat ze meegemaakt hebben”

De 53-jarige Nadja Van Sever, leerkracht in GBS Tervuren, heeft een kinderboek over de vluchtelingenproblematiek uitgebracht. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten van twee jonge vluchtelingen. De auteur interviewde de tieners meermaals en gooide hun verhaal in ‘Samen op de vlucht’. “Kinderen moeten beseffen dat de wereld rond hen anders is dan dat ze denken”, aldus de auteur.

 1. Burgemeesters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”
  PREMIUM
  Vlaamse rand

  Burgemees­ters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”

  De ene wil recreatief sporten in clubverband aan banden leggen, voor de andere is dat een ‘no go’. De ene is voorstander van een vervroegde avondklok, de andere sputtert tegen. Maar dat er dringend ingegrepen moet worden in de Vlaamse rand, daar waren 25 burgemeesters het maandag tijdens een spoedoverleg over eens. Zij leggen de bal in het kamp van de gouverneur. “Doet hij niets, dan grijpen we elk apart in.”
 2. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?