Samen op de vlucht boekvoorstelling van Nadja Van Sever, inleiding door moderator Wim De Vilder
Volledig scherm
Samen op de vlucht boekvoorstelling van Nadja Van Sever, inleiding door moderator Wim De Vilder © Dieter Nijs

Tervuurse juf schrijft aangrijpend kinderboek over vluchtelingen. “Onze kinderen moeten begrijpen wat ze meegemaakt hebben”

De 53-jarige Nadja Van Sever, leerkracht in GBS Tervuren, heeft een kinderboek over de vluchtelingenproblematiek uitgebracht. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten van twee jonge vluchtelingen. De auteur interviewde de tieners meermaals en gooide hun verhaal in ‘Samen op de vlucht’. “Kinderen moeten beseffen dat de wereld rond hen anders is dan dat ze denken”, aldus de auteur.

 1. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 2. “Waarom gebruikte Bende van Nijvel mij niet als menselijk schild?” Kroongetuige overval Overijse vermoedt dat dader jeugdvriend van hem was
  PREMIUM

  “Waarom gebruikte Bende van Nijvel mij niet als menselijk schild?” Kroongetui­ge overval Overijse vermoedt dat dader jeugd­vriend van hem was

  “Ik denk dat de Bende van Nijvel me gespaard heeft omdat één van de leden me plots herkende, we waren jeugdvrienden geweest.” 35 jaar nadat de Bende een overval pleegde op de Delhaize van Overijse, waarbij vijf mensen doodgeschoten werden, zoekt kroongetuige Mark Ghekiere (67) nog steeds naar de waarheid. “Voor ik sterf wil ik weten of mijn vermoeden correct is.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement