In 2019 zakte Regi naar Tervuren af voor 't Festival.
Volledig scherm
In 2019 zakte Regi naar Tervuren af voor 't Festival. © Baert Marc

’t Festival keert terug: drie dagen feesten op Berg van Termunt

TervurenMidden mei kunnen festivalgangers opnieuw genieten van ’t Festival in Tervuren. Dat vindt voor het eerst op de Berg van Termunt plaats en zal drie dagen duren. Op de affiche staan onder meer Like Me, Gebroeders KO en Jamie Lee Six & Louis XIV.

 1. Geklasseerde gevel verdwijnt aan het Gemeenteplein, maar: “Look & feel blijft behouden”
  PREMIUM

  Geklasseer­de gevel verdwijnt aan het Gemeente­plein, maar: “Look & feel blijft behouden”

  Het is een opvallend beeld op het Gemeenteplein. Tussen frituur en apotheek zijn er twee panden verdwenen en gaapt nu een gat. Nochtans was één van de gevels geklasseerd en mocht hij volgens het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) niet verdwijnen. “De gevel was te zeer beschadigd om nog te redden”, zegt burgemeester Tim Vandeput (Open VLD). “Maar de nieuwe gevel moet in dezelfde stijl gebouwd worden.
  Hoeilaart
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.