(Beeld ter illustratie)
Volledig scherm
(Beeld ter illustratie) © Baert Marc

Overval op juwelier: daders binden uitbaatster vast en bedreigen haar met wapen

Twee overvallers hebben de uitbaatster van een juwelierszaak in Tervuren vastgebonden en bedreigd met een wapen. Ze sloegen op de vlucht met juwelen en wisselgeld uit de kassa. 

 1. Geen internetverbinding thuis én Willy (77) mag gemeenteraad niet fysiek bijwonen: “Dit is hetzelfde als mij de facto uitsluiten”
  PREMIUM
  Tervuren

  Geen internet­ver­bin­ding thuis én Willy (77) mag gemeente­raad niet fysiek bijwonen: “Dit is hetzelfde als mij de facto uitsluiten”

  Willy Roeykens (77), gemeenteraadslid voor Open Tervuren, is teleurgesteld. Tot voor kort mocht het geroutineerde raadslid de wekelijkse vergaderingen fysiek in het gemeentehuis volgen, terwijl dat voorrecht in coronatijden enkel is voorbehouden aan het gemeentebestuur, de voorzitter, en de fractieleiders. Want Willy, die jarenlang een drankenwinkel en buurtwinkel openhield, heeft geen internetverbinding thuis. En dus mocht de 77-jarige Tervurenaar mee aanschuiven tijdens de fysieke zittingen van de gemeenteraad. Maar daar kwam maandag verandering in. “Net wanneer iedereen de mond vol heeft van ouderen en eenzaamheid, gebeurt dit.”
 2. Amy (10) startte petitie om kermispony’s uit lijden te verlossen en kreeg goed nieuws: “Nu spaar ik om meter van paard te worden”
  PREMIUM
  Tervuren

  Amy (10) startte petitie om kermispony’s uit lijden te verlossen en kreeg goed nieuws: “Nu spaar ik om meter van paard te worden”

  Op een paar stoere jongens na was iedereen aan wie Amy haar petitie heeft voorgelegd het met haar eens: pony’s horen niet thuis op een kermis. Tijdens de Tervurense winterkermis van vorig jaar viel haar oog op de diertjes. “Het is echt niet oké dat ze er rondjes moeten draaien”, zegt de tienjarige onomwonden. Intussen kreeg Amy goed nieuws te horen en mag ze zelf zichzelf binnenkort hopelijk meter van een paard noemen.
 3. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen