Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Oppositie en gemeenteraad in de clinch door nieuw sportcomplex KV Tervuren-Duisburg

TervurenGemeenteraadslid Thomas Geyns (Open Tervuren) beweert dat er geen nieuw sportcomplex zou komen op de Berg van Termunt omdat het gemeentebestuur de omgevingsvergunning zou laten vervallen hebben. Volgens burgemeester Marc Charlier (N-VA) is dit foutief en zijn de werken al in 2020 begonnen. Volgens hem zou Geyns “proberen met allerhande beweringen twijfel te zaaien over de haalbaarheid hiervan”.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Van een “schijnvertoning” tot een “praatbarak”: forse kritiek op werking luchthavenplatform van minister Gilkinet
  PREMIUM

  Van een “schijnver­to­ning” tot een “praatbarak”: forse kritiek op werking luchthaven­plat­form van minister Gilkinet

  Aan de vooravond van de zevende vergadering van het federaal overlegplatform dat de overlast voor de bewoners rond Brussels Airport zoveel mogelijk moet beperken, kwam er forse kritiek op de werking ervan. Volgens Vlaanderen vertoont het platform «ernstige tekortkomingen». Zoveel zelfs dat ook deelnemende burgemeesters, actiecomités en andere stakeholders er nog weinig vertrouwen in hebben een akkoord te vinden over onder meer de vliegroutes. “Dit is een schijnvertoning”, klinkt het.
  Tervuren
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.