Illustratiebeeld van een zelftest.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van een zelftest. © BELGA

Open Tervuren vraagt zelftesten voor alle leerlingen en leerkrachten gemeentescholen, maar schepencollege hapt niet toe

TervurenOppositiepartij Open Tervuren heeft de gemeente donderdagavond tijdens de gemeenteraad gevraagd om tot de krokusvakantie in zelftesten voor alle leerlingen en leerkrachten van de gemeenteschool te voorzien. Onderwijsschepen Kristina Eyskens (CD&V) zegt dat er voor leerkrachten al testen voorhanden zijn. “Voor leerlingen gaan we het voorlopig niet doen”, klinkt het.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Trekken Overijse2002/N-VA en CD&V na breuk in 2018 volgend jaar toch opnieuw als kartel naar kiezer? Gesprekken verdelen christendemocraten in twee groepen
  PREMIUM

  Trekken Overijse2002/N-VA en CD&V na breuk in 2018 volgend jaar toch opnieuw als kartel naar kiezer? Gesprekken verdelen christende­mo­cra­ten in twee groepen

  Trekken meerderheidspartij Overijse2002/N-VA en oppositiepartij CD&V in oktober 2024 opnieuw samen naar de kiezer? In de druivengemeente gonst het in ieder geval van de geruchten over een nieuw kartel. Beide partijen bevestigen noch ontkennen, al is de deal volgens Alan Pauwels (CD&V) wel bijna rond. Hij keert de christendemocraten volgend jaar om die reden de rug. “Deze beslissing is alleen door blinde schepenambities ingegeven.”
  Overijse
 1. Nieuw circulatieplan Flagey-Vijvers afgezwakt door tunnelrenovaties: “Huidige plannen verbeteren situatie niet”

  Nieuw circulatie­plan Fla­gey-Vij­vers afgezwakt door tunnelreno­va­ties: “Huidige plannen verbeteren situatie niet”

  Door de renovaties van de Vleurgat- en Baljuwtunnel, zag de gemeente Elsene zich genoodzaakt om het nieuwe circulatieplan Flagey-Vijvers aan te passen. Door de werken, en de herinrichting van de Boondaalsesteenweg op hetzelfde moment, vreesde de gemeente de verkeersdrukte niet meer te kunnen slikken. Niet naar de zin van enkele buurtbewoners, die het nieuwe verkeerschema ‘te zwak’ vinden.
  Brussel