Illustratie PZ Voer en Dijle. Politie.
Volledig scherm
Illustratie PZ Voer en Dijle. Politie. © Vertommen

Meerdere meldingen van man die vrouwen in zijn bestelwagen probeert te dwingen: politie opent onderzoek

Tervuren/KortenbergDe lokale politie onderzoekt een mogelijke poging tot ontvoering in Moorsel, een deelgemeente van Tervuren. Daar zou een man in een witte bestelwagen geprobeerd hebben om een meisje van 16 jaar mee te lokken. Op sociale media duiken intussen getuigenissen over nog andere pogingen van de man waarbij hij jongeren benaderde.

 1. Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeelsuitval door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”
  PREMIUM
  Vlaamse rand rond Brussel

  Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeels­uit­val door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”

  Amper één week zijn de scholen weer open na de verlengde kerstvakantie en nu al is duidelijk dat het – nog maar eens – moeilijke weken voor leerlingen, leerkrachten en directies zullen worden. Het stijgend aantal afwezige leerkrachten dwingt directies opnieuw tot creativiteit. Vijf directeurs van scholen in de rand rond Brussel schetsen de situatie.
 2. Nadine (41) keert terug naar droomvilla die nachtmerrie werd: “Ik dreig alles te verliezen omdat ze de daders maar niet vinden”
  Play
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Nadine (41) keert terug naar droomvilla die nachtmer­rie werd: “Ik dreig alles te verliezen omdat ze de daders maar niet vinden”

  Een jaar geleden stortte de wereld van Nadine Mulumba in toen de tuin van haar droomvilla in Sint-Pieters-Leeuw door onbekenden volgestort werd met tonnen bouwafval. Elf maanden later is er niets veranderd en kijkt de mama van twee jonge kinderen nog steeds uit op één grote puinhoop. “Omdat ik beide leningen niet kan dragen, dreigt de bank ermee om mijn appartementje aan te slaan", zucht Nadine als ze met ons voor het eerst in maanden nog eens afspreekt aan de villa. Zelf denkt ze wel te weten wie de dader zou kunnen zijn.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”
  PREMIUM
  Opwijk

  Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”

  2021 zal in het Opwijks collectief geheugen voor altijd verbonden zijn met de zware appartementsbrand in de Kloosterstraat. Acht dakappartementen gingen compleet verloren en in totaal raakten 34 flats van residentie Asbeekhof onbewoonbaar. Overmand door emoties liet een 92-jarige bewoonster het leven. Tientallen mensen stonden op straat. Afgelopen maand werden eindelijk nieuwe stappen gezet op de site, maar de weg is nog lang. Met Philippe Quinart (68), voorzitter van de Vereniging van Mede-eigenaars, blikken we terug op het afgelopen jaar, maar kijken we ook hoopvol naar de toekomst.