De troef van het terras van Bistro Millo is helemaal weg nu de vijver leeg is.
Volledig scherm
De troef van het terras van Bistro Millo is helemaal weg nu de vijver leeg is. © Baert Marc

Kasteelvijver toch opnieuw gevuld

TERVURENDe Kasteelvijver in het Park van Tervuren, die enkele weken geleden leeggepompt werd, zal dan toch opnieuw gevuld worden met water. Ook zal er in de toekomst weer op gevist kunnen worden. Tot groot jolijt van Kurt Singulé, uitbater van brasserie Bistro Mille. Het terras van zijn zaak ligt namelijk naast de lege vijver, die voor een desolaat zicht en een enorme stank zorgt.

 1. Blaast eerste Koningsschieting sinds interbellum wipschieten in Terlanen nieuw leven in? “We willen er jaarlijkse traditie van maken”
  Terlanen

  Blaast eerste Konings­schie­ting sinds interbel­lum wipschie­ten in Terlanen nieuw leven in? “We willen er jaarlijkse traditie van maken”

  Wordt na padel wipschieten de nieuwe hype? Nadat de sport enkele maanden geleden terugkeerde in Tervuren, worden er komende zaterdag ook in Terlanen bij Overijse pijlen afgevuurd naar de koningsvogel. Met de Koningsschieting willen enkele lokale verenigingen het wipschieten nieuw leven inblazen, ruim 300 jaar na de oprichting van de Sint-Sebastiaansgilde. “We hopen er een jaarlijkse traditie van te kunnen maken.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. RECHERCHE OP RUST. Commissaris Ronald Speltens (63): “In 9 jaar hebben we 250 pedofielen gearresteerd”
  PREMIUM
  Halle/Sint-Genesius-Rode

  RECHERCHE OP RUST. Commissa­ris Ronald Speltens (63): “In 9 jaar hebben we 250 pedofielen gearres­teerd”

  “Ik zal mijn ervaring nu gebruiken om mee te werken aan ‘cold cases.” Ronald Speltens uit Halle zwaait na een carrière van 36 jaar af bij de politie. Hij jaagde op pedofielen in het Brusselse, stond met getrokken wapens tegenover collega’s en rolde met zijn team een internationale pooierbende op na een moord. Hij deelt zijn opvallendste anekdotes uit een rijkgevulde loopbaan met ons.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.