Voortaan kunnen inwoners van Moorsel een wagen delen.
Volledig scherm
Voortaan kunnen inwoners van Moorsel een wagen delen. © Marc Baert

Inwoners Moorsel kunnen jaar lang deelwagens, -fietsen en -bakfietsen gebruiken

MoorselOp de hoek van de Groenlaan met de Waterhoenlaan kunnen de inwoners van Moorsel voortaan deelwagens, deelfietsen en deelbakfietsen gebruiken. Het gaat om een proefproject van beweging.net. De gemeente en de provincie scharen zich achter het initiatief.

 1. RESTOTIP. Behnan (42) ruilt Londen voor Asse: “Topkwaliteit aan zeer lage prijzen”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Behnan (42) ruilt Londen voor Asse: “Topkwali­teit aan zeer lage prijzen”

  Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken voor De Volle Steenwegh, het iconische pand langs de Steenweg in Asse met een tram die uit één van de muren lijkt te komen. Behnan Moradi (42) is er de nieuwe uitbater en chef-kok van Resto & Bar Lord. Hij was uitbater van een restaurant in Londen, maar keerde dus terug naar België. “Het eten dat ik aanbied moet 5-sterrenkwaliteit zijn”, zegt hij. “Alle ingrediënten en producten worden daarom zeer nauwkeurig uitgekozen.”
  Asse
 2. Oud-Heverlee breidt zone 30 uit naar alle woonstraten: “Een veilige leefomgeving is een basisrecht”
  PREMIUM
  1

  Oud-Heverlee breidt zone 30 uit naar alle woonstra­ten: “Een veilige leefomge­ving is een basisrecht”

  Op de gemeenteraad van 28 maart beslisten de meerderheidspartijen om de bestaande zone 30 verder uit te breiden over het hele grondgebied. Ook in deelgemeentes Vaalbeek, Blanden, en Haasrode komen de zoneborden er in alle woonstraten, in navolging van Sint-Joris Weert. Het lokaal bestuur hoopt zo meer duidelijkheid en uniformiteit te creëren. Toch klinkt er ook gemor vanop de oppositiebank.
  Oud-Heverlee