Golf Park in Tervuren.
Volledig scherm
Golf Park in Tervuren. © Marc Baert

Golf Park vergroent en verwelkomt nieuwe diersoorten

TervurenHet Golf Park in Tervuren gaat vergroenen. Deze week werd het startschot gegeven voor de aanplanting van ruim 2.000 plantjes. De golfsite verwelkomt ook nieuwe bewoners.

 1. N-VA vindt dat taalwetgeving geschonden wordt in vaccinatiecentrum Skyhall: minister Somers stuurt controle naar Zaventem
  Zaventem

  N-VA vindt dat taalwetge­ving geschonden wordt in vaccinatie­cen­trum Skyhall: minister Somers stuurt controle naar Zaventem

  Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) gaat controleren of de regels rond de taalwetgeving wel gerespecteerd worden in het vaccinatiecentrum in de Skyhall op de luchthaven van Zaventem. Die controle komt er na een vraag van Vlaams parlementslid Nadia Sminate (N-VA). “Het Nederlands krijgt er immers geen voorrang”, klinkt het. Zaventems burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) betreurt de “communautaire spelletjes”.
 2. Huldenberg lanceert samen met ambassadeur Sven Nys programma voor WK-dorp 2021: “Een groot feest voor het hele gezin”
  PREMIUM
  Huldenberg

  Huldenberg lanceert samen met ambassa­deur Sven Nys programma voor WK-dorp 2021: “Een groot feest voor het hele gezin”

  Huldenberg is één van de vijf officiële WK-dorpen in september 2021. Het gemeentebestuur lanceert vandaag de grote lijnen van een spectaculair activiteitenprogramma en er staat heel wat op de planning voor de komende zes maanden. “We betrekken zoveel mogelijk de lokale handelaars en verenigingen om van dit kampioenschap een feest te maken”, zegt burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld).
 1. Andersvalide bewoners van De Kerselaar krijgen langverwachte eerste vaccins: “Ze snakken zo naar een knuffel en het weerzien met hun ouders”
  PREMIUM
  Overijse

  Andersvali­de bewoners van De Kerselaar krijgen langver­wach­te eerste vaccins: “Ze snakken zo naar een knuffel en het weerzien met hun ouders”

  Grote vreugde donderdag bij De Kerselaar, een centrum voor mensen met een beperking in Overijse. Zij zijn als eerste centrum aan de beurt in de nieuwe vaccinatieronde. En dat is een hele opluchting, horen we van directeur Hans Van Hassel (56). Het virus wist tot drie keer toe binnen te raken in het centrum. “Eindelijk is er weer vooruitzicht naar meer contact. Onze bewoners snakken naar een knuffel en het weerzien met hun ouders.”
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten