Frank Ruttens is de winnaar van de Cultuurprijs Maurits Wynants 2020.
Volledig scherm
Frank Ruttens is de winnaar van de Cultuurprijs Maurits Wynants 2020. © Vertommen

Frank Ruttens (59) sleept Cultuurprijs Maurits Wynants in de wacht: “Een hele eer”

Tervuren/LeefdaalOm de drie jaar lauwert Tervuren met de Cultuurprijs Mauris Wynants personen, organisaties of instellingen die bijdragen tot een grotere culturele uitstraling voor de gemeente. Frank Ruttens (59) gaat dit jaar aan de haal met de prestigieuze prijs. “Ik ben vooral de Tervurense cultuurverenigingen dankbaar.”

 1. Gemeenteraadslid is “te lange” vergaderingen beu: “Stoppen om 23.30 uur of zitpenningen met helft omhoog”
  PREMIUM
  Overijse

  Gemeente­raads­lid is “te lange” vergaderin­gen beu: “Stoppen om 23.30 uur of zitpennin­gen met helft omhoog”

  In Overijse is oppositieraadslid Emmanuel Morel het beu dat de digitale gemeenteraden nu al twee keer tot ver na middernacht duurden. Hij roept op om de vergaderingen om 23.30 uur stil te leggen en een week later te hervatten. Lukt dat niet, dan moeten de zitpenningen met de helft omhoog. Opmerkelijk: de man zelf is gepensioneerd en zegt dat hij elke dag kan uitslapen. “Maar ik doe dit voor de jonge gemeenteraadsleden met een job of een gezin”, klinkt het.
 2. Natuurpunt en gemeentebestuur in de clinch over het behoud van de open ruimte: “Groene, landelijke gemeente is verder weg dan ooit”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Natuurpunt en gemeentebe­stuur in de clinch over het behoud van de open ruimte: “Groene, landelijke gemeente is verder weg dan ooit”

  Het zit er bovenarms op tussen het gemeentebestuur van Hoeilaart en Natuurpunt Druivenstreek. Aanleiding is de herziening van het ruimtelijk structuurplan. Volgens burgemeester Tim Vandenput geeft de gemeente zeventien hectare groen terug aan de natuur, maar volgens Natuurpunt zal net het tegenovergestelde gebeuren. “De burger wordt blij gemaakt met een dode mus”, klinkt het.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"