De eerste waterdoorlatende straat werd in Moorsel aangelegd.
Volledig scherm
De eerste waterdoorlatende straat werd in Moorsel aangelegd. © Marc Baert

Eerste waterdoorlatende straat zal probleem van wateroverlast niet oplossen, maar ook niet verergeren

MoorselTervuren heeft voortaan een waterdoorlatende straat. De primeur is voor de Moorselstraat in Moorsel. Die deelgemeente kampt al langer met wateroverlast. De waterdoorlatende straat zal die problematiek volgens de gemeente niet oplossen, maar zal de situatie ook niet verergeren.

 1. Vilvoorde schrapt schaatspiste door hoge energieprijzen, Overijse gaat voor ecologisch alternatief (als Winterhallen groen licht krijgen)
  PREMIUM
  Vilvoorde/Overijse

  Vilvoorde schrapt schaatspis­te door hoge energie­prij­zen, Overijse gaat voor ecologisch alterna­tief (als Winterhal­len groen licht krijgen)

  Er zal komende winter tijdens Winters Vilvoorde niet geschaatst kunnen worden in de Zennestad. Door de hoge energieprijzen gaat de stad op zoek naar een alternatief, mogelijk in de vorm van een rolschaatsbaan. In Overijse komt er wel een ecologische schaatspiste in de Markthal, als de gemeente groen licht geeft voor de organisatie van de Winterhallen tenminste.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.