Dirk Devroey
Volledig scherm
Dirk Devroey © Marc Baert

Dirk Devroey: “Voor eind januari hebben volwassenen hun booster. Daarna openen we een vaccinatiepunt voor kinderen”

zaventem, tervuren“Mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Een deel gaat hun boosterprik zelfs wat eerder krijgen, andere slechts een paar dagen later dan dat anders het geval zou zijn. De bescherming tegen het virus gaat echt niet lijden onder onze week sluiting”, benadrukt voorzitter Dirk Devroey. “En daarna openen we een vaccinatiepunt voor kinderen.”

 1. Wanneer krijg ik mijn boosterprik? En heeft zo'n prik ook zin als ik recent hersteld ben van corona? De belangrijkste vragen beantwoord
  PREMIUM

  Wanneer krijg ik mijn booster­prik? En heeft zo'n prik ook zin als ik recent hersteld ben van corona? De belangrijk­ste vragen beantwoord

  Tegen eind januari moet het gros van de volwassenen in Vlaanderen een boosterprik hebben gekregen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. Maar er zijn nog een hoop vragen over die versnelde boostercampagne. Krijg ik automatisch een uitnodiging of moet ik mij sowieso inschrijven via QVAX? Waar zit het grootste effect? En wil die verkorte interval zeggen dat we om de vier maanden een nieuwe boosterprik krijgen? Wij beantwoorden de meest prangende vragen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.