Gouden bruiloft Tervuren Johny Vancaudenberg en Claudine Claessens
Volledig scherm
Gouden bruiloft Tervuren Johny Vancaudenberg en Claudine Claessens © Dieter Nijs

Deze tortelduiven haalden goud en diamant

 1. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 2. Bewoner dementie-afdeling WZC Onze-Lieve-Vrouw besmet: directeur vreest brede verspreiding virus
  Wezembeek-Oppem

  Bewoner dementie-afdeling WZC On­ze-Lie­ve-Vrouw besmet: directeur vreest brede versprei­ding virus

  Nadat eerder al een bewoner van de assistentiewoningen van woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Wezembeek-Oppem positief testte op covid-19, houdt het virus nu ook de dementie-afdeling in het rusthuis in bedwang. Eén bewoner testte positief, maar directeur Jean-Paul Van Dam vreest dat mogelijk de hele afdeling besmet is. “Dementerenden snappen immers de mondmasker- en afstandsregels niet altijd.”
 1. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatregelen in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasietjes gebruiken”
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatrege­len in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasie­tjes gebruiken”

  Voor zowel Marc Noppen als Dirk Devroey is het zonneklaar: de Brusselse regering kwam gisteren rijkelijk te laat met haar forse set maatregelen. Tegelijkertijd juichen beide heren de aanscherpingen toe, en lijkt het hen niet meer dan logisch dat een dergelijk strikt regime ook in de Vlaamse Rand wordt opgelegd. Morgen komen de negentien burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel samen om zich te buigen over extra coronamaatregelen voor de Rand. “Er is geen muur tussen Brussel en de Rand die het virus tegenhoudt.”