Over de E40 komt een imposante fietsbrug om de F29-fietssnelweg te realiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Over de E40 komt een imposante fietsbrug om de F29-fietssnelweg te realiseren. © De Werkvennootschap

16,5 kilometer lange fietssnelweg gaat Leuvense ring verbinden met die van Brussel: “Willen een zo fijnmazig mogelijk fietsnetwerk creëren”

Leuven/Tervuren/BrusselAls alles volgens plan verloopt, dan zal je in 2025 van de Leuvense ring naar de Brusselse ring kunnen fietsen. De toekomstige fietssnelweg F29 zal beide snelwegen met mekaar verbinden via onder meer het Plateau van Duisburg en het Park van Tervuren. Er komen ook drie nieuwe fietsbruggen en een tunnel. “Dit is een belangrijke schakel in het functionele fietsroutenetwerk in Vlaams-Brabant”, zegt minister Lydia Peeters.

 1. Druggebruik in Brusselse metrostations neemt toe: “Sommige reizigers voelen zich niet meer veilig”
  PREMIUM
  Brussel

  Drugge­bruik in Brusselse metrostati­ons neemt toe: “Sommige reizigers voelen zich niet meer veilig”

  Uit vaststellingen van de MIVB blijkt het aantal druggebruikers in de Brusselse metrostations toe te nemen. De openbare vervoersmaatschappij trekt dan ook aan de alarmbel. “De omvang en de complexiteit van het probleem gaan onze expertise te boven”, zegt woordvoerder Guy Sablon. Daarom werd een oproep gelanceerd aan de Brusselse Regering om maatregelen te treffen. “Sommige reizigers zijn bang om het openbaar vervoer te nemen.”
 2. 2023 wordt het jaar van de art nouveau in de hoofdstad: “Brusselaars mogen fier zijn op hun erfgoed”
  Brussel

  2023 wordt het jaar van de art nouveau in de hoofdstad: “Brusse­laars mogen fier zijn op hun erfgoed”

  Naar aanleiding van de 130e verjaardag van de kunststroming, zal het Brussels Gewest een jaar lang art-nouveau in de kijker zetten. Gedurende 12 maanden zullen urban.brussels, visit.brussels en tal van partners meerdere evenementen organiseren rond het thema. “Zoveel mogelijk mensen moeten de kans krijgen om deze pronkstukken te ontdekken”, meldt staatsecretaris van Erfgoed en Stedenbouw, Pascal Smet (one.brussels-Vooruit).
 3. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.