1. Sterke daling woninginbraken en veel fietsongevallen: politiezone Voer en Dijle in opvallende cijfers uit 2020
  Oud-Heverlee/Bertem/Huldenberg

  Sterke daling woningin­bra­ken en veel fietsonge­val­len: politiezo­ne Voer en Dijle in opvallende cijfers uit 2020

  Politiezone Voer en Dijle heeft deze week enkele opvallende cijfers gepubliceerd over het jaar 2020. Zo daalde het aantal woninginbraken met 27,6%, 20% van de 45.038 gecontroleerde voertuigen reed te snel en 79 chauffeurs kregen een proces-verbaal voor het gebruik van een gsm achter het stuur. “We noteerden ook 95 ongevallen met gewonden en opvallend is dat er bij 69% van deze ongevallen geen motorvoertuig betrokken was”, klinkt het.
 1. Vanaf volgende week wordt Dorpstraat aangelegd
  BERTEM

  Vanaf volgende week wordt Dorpstraat aangelegd

  In de Dorpstraat in Bertem worden momenteel de rioleringsdeksels opgehaald naar het niveau van het nieuwe wegdek. Voorlopig is de straat lokaal afgesloten om deze werken te kunnen uitvoeren. Op vrijdag wordt ze tijdelijk terug opengesteld. Volgende week donderdag 4 maart start Aquafin dan met de aanleg van de nieuwe rijweg in betonstraatsteen, vanaf het kruispunt met de Parijsstraat en zo verder richting de Borsstraat. Deze werken zullen normaal een tweetal weken duren.
 1. In vijf jaar tijd van 3 naar 13 procent fietsers: zo wil Overijse u meer aan het fietsen krijgen
  PREMIUM
  Overijse

  In vijf jaar tijd van 3 naar 13 procent fietsers: zo wil Overijse u meer aan het fietsen krijgen

  7 miljoen euro: zoveel pompt de gemeente Overijse in haar ambitieuze fietsplan. Dat er geïnvesteerd moet worden in fietspaden, blijkt uit het feit dat slechts 3 procent van de inwoners voor de woon-werk/school-verplaatsingen voor de fiets kiest. Tegen 2025 wil de gemeente dat percentage optrekken tot 13. Om die reden zet het schepencollege vol in op extra fietsinfrastructuur. Hoe? Dat leest u hier.
 1. Van beschoten met kogels, overgoten met bijtend product tot zware verwaarlozing: vzw Cattitude vindt steeds meer mishandelde katjes
  PREMIUM
  Bertem/Rotselaar

  Van beschoten met kogels, overgoten met bijtend product tot zware verwaarlo­zing: vzw Cattitude vindt steeds meer mishandel­de katjes

  Het voorbije weekend is opnieuw een zwerfkatje beschoten in Bertem. Dat maakt van de acht maanden oude Ellie het zoveelste mishandelde katje op korte tijd in regio Leuven. Zes weken geleden werd er nog één beschoten in Rotselaar en één met bijtend product overgoten. Vzw Cattitude trekt aan de alarmbel over de opvallende stijging van de laatste zes maanden. “Ik heb geen idee wat deze mensen bezielde, maar we komen regelmatig gruwelijke dingen tegen”, zegt Vanessa Maes.
 2. Braziliaanse coronavariant duikt op in Eerstelijnszone Druivenstreek: “Maar al te laat om contactopsporing deftig te organiseren”
  Wezembeek-Oppem/Overijse

  Braziliaan­se coronavari­ant duikt op in Eerste­lijns­zo­ne Druiven­streek: “Maar al te laat om contactop­spo­ring deftig te organise­ren”

  In het Vlaams-Brabantse Wezembeek-Oppem heeft een inwoner twee weken geleden positief getest op de Braziliaanse variant van het coronavirus. Ook in Overijse testte iemand mogelijk positief op die meer besmettelijke mutatie. “Aangezien we nu pas weten dat het om die Braziliaanse variant gaat, is het al te laat om de contactopsporing deftig te organiseren”, zegt Dirk Devroey, voorzitter van Eerstelijnszone Druivenstreek.
 3. Andersvalide bewoners van De Kerselaar krijgen langverwachte eerste vaccins: “Ze snakken zo naar een knuffel en het weerzien met hun ouders”
  PREMIUM
  Overijse

  Andersvali­de bewoners van De Kerselaar krijgen langver­wach­te eerste vaccins: “Ze snakken zo naar een knuffel en het weerzien met hun ouders”

  Grote vreugde donderdag bij De Kerselaar, een centrum voor mensen met een beperking in Overijse. Zij zijn als eerste centrum aan de beurt in de nieuwe vaccinatieronde. En dat is een hele opluchting, horen we van directeur Hans Van Hassel (56). Het virus wist tot drie keer toe binnen te raken in het centrum. “Eindelijk is er weer vooruitzicht naar meer contact. Onze bewoners snakken naar een knuffel en het weerzien met hun ouders.”
 1. Vaccinatiecentrum in Markthal klaar om tot 1.200 mensen per dag te vaccineren: “Nu is het wachten op de vaccins”
  Overijse/Hoeilaart/Tervuren

  Vaccinatie­cen­trum in Markthal klaar om tot 1.200 mensen per dag te vaccineren: “Nu is het wachten op de vaccins”

  Vrijdag werd er nog de laatste hand aan gelegd, maandag volgt een zogenaamde dry-run en exact een week later kan het vaccinatiecentrum in de Markthal in Overijse de deuren openen. Daar zullen dagelijks tot 1.200 inwoners van Overijse, Hoeilaart en Tervuren ingeënt kunnen worden. “Maar op de eerste dag zullen we door een gebrek aan vaccins slechts één uur kunnen vaccineren”, klinkt het.
 1. Toch een beetje Valentijn met virtuele radioshow Chalet d’amour: “762 gezinnen bereikt!”
  PREMIUM
  Overijse

  Toch een beetje Valentijn met virtuele radioshow Chalet d’amour: “762 gezinnen bereikt!”

  Ook Valentijn is dit jaar anders dan normaal. Geen gezellig dinertje met uw geliefde op restaurant. In Overijse bedachten enkele vrienden een alternatief om toch nog iets speciaals van het Valentijnsweekend te maken. Chalet d’amour. “Liefde live en interactief vanuit een hete chalet”, aldus de organisatie. Het initiatief was een succes want vele honderden mensen bekeken de liveshow.
 1. Opbouw vaccinatiecentra Skyhall en Markthal start volgende week: “Deuren openen op 22 februari, maar geen idee of we dan al kunnen vaccineren”
  Zaventem/Wezembeek-Oppem/Kraainem/Overijse/Hoeilaart/Tervuren

  Opbouw vaccinatie­cen­tra Skyhall en Markthal start volgende week: “Deuren openen op 22 februari, maar geen idee of we dan al kunnen vaccineren”

  De opbouw van de vaccinatiecentra in de Skyhall in Zaventem en de Markthal in Overijse start volgende week. Dat laat Eerstelijnszone Druivenstreek weten. In de Markthal kunnen vanaf 22 februari 48.000 inwoners van Overijse, Tervuren en Hoeilaart gevaccineerd worden, in de Skyhall op Brussels Airport gaat het om 63.000 inwoners van Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem.
 2. Ontspannen in de sauna, samen bier proeven of op ontdekking gaan met een belevingsbox: maak er een spannende valentijn van met deze tips
  PREMIUM
  Hoeilaart, Zaventem, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen en Wemmel

  Ontspannen in de sauna, samen bier proeven of op ontdekking gaan met een belevings­box: maak er een spannende valentijn van met deze tips

  Valentijn ziet er dit jaar net als zoveel andere zaken anders uit. Wil dat zeggen dat we niet mogen genieten met onze geliefden, familie of knuffelcontact? Natuurlijk niet. Dus lijsten wij ook deze keer de romantische tips van onze redactie op. Van een logement met privésauna en een belevingsbox tot een gestreamed pianoconcert en lekker pikant eten: zo maken jij en je partner er toch een gezellige valentijn van.