Een IS-strijder.
Volledig scherm
Een IS-strijder. © afp

Belgische terroristendatabank schiet tekort, maar antiterreurorgaan krijgt pluim

Onze centrale terroristendatabank, met informatie over meer dan 600 Syriëstrijders en (potentiële) terroristen, schiet op verschillende punten tekort. Wie onterecht in de databank belandt, wordt er niet op tijd uitgehaald. Er is ook amper of geen controle op wie de databank kan raadplegen, schrijft De Tijd donderdag.

11 reacties

 • jan boden

  4 jaar geleden
  Beter een paar te veel in de databank dan te weinig. En beter deze databank dan helemaal niks. Kritiek kan men altijd op alles leveren.
 • Fredien Vandervekens

  4 jaar geleden
  Ten onrechte zit men "nooit" in die databank. Kandidaat-terrorist, terrorisme-sympathie, ma-pa-broer-zus-nonkel-tante van ....Honderden ! Om te "verfijnen" is 95% te herleiden tot dezelfde dubbele nationaliteiten (2 à 3). Met een kleine inspanning vrij makkelijk te volgen (en indien nodig oppakken voor verhoor). Bezwaren ? "Wij" worden vanaf de geboorte "gevolgd". Stil en discreet.
 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Nep databank om te sussen want terroristen heeft de politiek nodig als strijdkrachten tegen eigen bevolking,anders werden ze permanent uitgezet.Inderdaad kalergi en resolutie van straatsburg:eu dus met medeplichtigheid van 'onze' eigen politici.
 • an de laender

  4 jaar geleden
  Terroristen horen helemaal niet in ons land aanwezig te zijn. Als men weet dat deze mensen dergelijke sympathieën of plannen hbn, waarom wijst men hen dan niet voorgoed uit naar hun geliefde kalifaat?
 • Lucas Theophiel

  4 jaar geleden
  Er zullen er waarschijnlijk eerder te weinig in zitten dan te veel ?
 1. Privacycommissie kraakt nieuwe terreurdatabank af, Tommelein stuurt bij
  Play
  Video

  Privacycom­mis­sie kraakt nieuwe terreurda­ta­bank af, Tommelein stuurt bij

  De manier waarop de regering een nieuwe grote databank met alle fiches van terroristen en extremisten wil oprichten, botst op felle kritiek van de Privacycommissie. Dat schrijft De Tijd. Die databank is een van de maatregelen in het wetsontwerp dat de regering twee weken geleden goedkeurde in de strijd tegen het terrorisme. Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open Vld) zal het wetsontwerp herbekijken.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.