(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © Mozkito

Zestig pv’s op vijf dagen voor negeren nachtklok

TARLDe nachtklok zou een duidelijke regel moeten zijn in ons land, maar toch lijken veel mensen alsnog op pad te gaan tussen middernacht en 5 uur ‘s ochtends. Op vijf dagen tijd stelde de politiezone TARL tientallen processen-verbaal op in de vier gemeenten voor overtreders. In Ternat werden ook tal van andere overtredingen vastgesteld en er werden drugs in beslag genomen.

 1. Politie TARL krijgt brief “besmet met radioactief materiaal”: noodprocedures opgestart, maar na test blijkt de brief ongevaarlijk
  Liedekerke

  Politie TARL krijgt brief “besmet met radioac­tief materiaal”: noodproce­du­res opgestart, maar na test blijkt de brief ongevaar­lijk

  Bij het commissariaat van de politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) is woensdagmiddag een brief geopend waarin stond dat de zending besmet was met nucleair afval. Verschillende noodprocedures traden in werking. Een meting door de brandweer wees uit dat de brief uiteindelijk ongevaarlijk was. Een volledige evacuatie bleek niet nodig.
 2. Forse toename van wandelaars in Pajottenland (en dat loopt niet overal even vlot)
  PREMIUM
  Pajottenland

  Forse toename van wandelaars in Pajotten­land (en dat loopt niet overal even vlot)

  We trekken weer massaal de natuur in. De combinatie van de herfstvakantie, het mooie weer en de lockdown zijn daar uiteraard niet vreemd aan. Boswachter Tom Brichau spreekt over minstens een verdubbeling van de bezoekers. “En dat brengt helaas ook negatieve zaken mee zoals sluikstorten of loslopende honden”, zegt hij. “Ook conflicten tussen wandelaars en jagers steken de kop op. Al gebruikt de overgrote meerderheid wel haar gezond verstand.”
 1. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

 2. Nieuwsgierige walvishaai zwemt naar speedboot
  Play

  Nieuwsgie­ri­ge walvishaai zwemt naar speedboot