De initiatiefnemers van de WASDAT-pas.
Volledig scherm
De initiatiefnemers van de WASDAT-pas. © Foto Mozkito

WASDAT-pas laat kinderen nieuwe hobby's ontdekken

 1. Leerlingen GO! Atheneum Denderleeuw week op bezoek in Waalse school Athénée Royal Bastogne: “Leven op internaat is vrij streng, maar we hebben fantastische herinneringen gemaakt”

  Leerlingen GO! Atheneum Dender­leeuw week op bezoek in Waalse school Athénée Royal Bastogne: “Leven op internaat is vrij streng, maar we hebben fantasti­sche herinnerin­gen gemaakt”

  Een groep laatstejaarsleerlingen vaan het GO! atheneum Denderleeuw hebben het Athénée Royal in Bastogne gedurende een week bezocht. Het bezoek gebeurde in het kader van een uitwisselingsproject van beide scholen om elkaars onderwijs en cultuur beter te leren kennen. De Denderleeuwse leerlingen kregen les in het Frans en maakten kennis met het strenge internaatleven, maar beleefden een onvergetelijke ervaring.
  Denderleeuw
 2. Rondleiding in nieuw politiecommissariaat Pajottenland, van beveiligd onthaal tot de cellen
  PREMIUM

  Rondlei­ding in nieuw politiecom­mis­sa­ri­aat Pajotten­land, van beveiligd onthaal tot de cellen

  Een week na de verhuis naar het gloednieuwe commissariaat langs de Edingsesteenweg in Kester mocht de verzamelde pers het nieuwe gebouw verkennen. Kersvers korpschef David Cummins en politiecollegevoorzitter Kris Poelaert (CD&V) gaven een rondleiding waardoor we u een inkijk kunnen geven, van onthaal via de cellen tot de dienstparking. “Zelfs bij een eventuele nieuwe politiefusie zal dit een uitstekende antenne zijn”, klinkt het.
  Lennik
 3. RECONSTRUCTIE. Man die zich hele dag opsluit in appartement is geen onbekende voor politie: “Broer en moeder gingen lopen voor zijn geweld”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Man die zich hele dag opsluit in apparte­ment is geen onbekende voor politie: “Broer en moeder gingen lopen voor zijn geweld”

  Relegem is normaal een deelgemeente van Asse waar de meesten gewoon doorrijden om de files op de R0 te ontwijken. Maar vandaag werd het dorp van de buitenwereld geïsoleerd. Omdat hij uit huis werd gezet, verschanste een man zich meer dan zeven uur lang in zijn appartement, tot de speciale eenheden hem met behulp van verfkogels overmeesterden. Volgens buurtbewoners zou de man al langer psychische problemen hebben: “Toch één keer per maand zagen we de politie hier staan.”
  Asse
 4. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.