Volledig scherm
© Baert Marc

Vrouw shopt veel, maar betaalt weinig

Een vrouw uit Ternat is veroordeeld tot een celstraf van 8 maanden met uitstel voor winkeldiefstallen in schoenenwinkel Torfs en kledingwinkel JBC.

 1. Wereldberoemde lambiek kreeg klappen in 2020, maar brouwerij Oud Beersel blijft sprankelen: “Vier 2021 met bubbels, een Pajots coupeke Bzart”
  PREMIUM
  Beersel

  Wereldbe­roem­de lambiek kreeg klappen in 2020, maar brouwerij Oud Beersel blijft sprankelen: “Vier 2021 met bubbels, een Pajots coupeke Bzart”

  Wat een jaar. Gert Christiaens (43) van brouwerij Oud Beersel maakte mee wat ook de grote champagnehuizen in Frankrijk meemaken: zijn wereldbefaamde Pajotse lambiekbieren kregen fameuze klappen nadat de horeca sloot, en de export naar het buitenland stilviel. En dat in hetzelfde jaar dat er nog 125 dollar voor een flesje Bzart in een New Yorks café werd neergeteld! Toch overheerst optimisme, met vier medailles op de Brussels Beer Challenge als kroon op het harde werk. “Ik kijk uit naar de lente, als mensen terug kunnen genieten van het leven, en van onze bieren”, zegt Christiaens ons met een blik op de toekomst.
 1. Mama van Vince (2) hoopt op behandeling voor zeldzame vorm van epilepsie: “Hij gleed al meermaals in een comateuze toestand, die langer dan een uur duurde”
  PREMIUM
  Ternat

  Mama van Vince (2) hoopt op behande­ling voor zeldzame vorm van epilepsie: “Hij gleed al meermaals in een comateuze toestand, die langer dan een uur duurde”

  De kleine Vince (2,5) uit Ternat is de afgelopen vijf weken al vijf keer naar het ziekenhuis afgevoerd na zware epilepsie-aanvallen. Een gevolg van een zeldzame aandoening. “Het zijn kortsluitingen waarbij hij voor langer dan een uur wegglijdt in een soort comateuze toestand”, zegt mama Amandine (28). CBD-olie lijkt een wondermiddel te zijn, maar daar komen hoge kosten bij kijken naast de opnames en andere medicatie.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto