(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © Mozkito

Twee illegalen opgepakt nadat ze man vragen of hij geen werk voor hen heeft

Sint-Katherina-LombeekIn Sint-Katherina-Lombeek zijn twee illegalen gearresteerd die bovendien in het bezit van een verboden wapen waren. Een man had de politie verwittigd over het duo nadat hij van de twee een bizarre vraag had gekregen.

 1. Julie en Camiel vierden platina huwelijk in Kapelleveld
  Ternat

  Julie en Camiel vierden platina huwelijk in Kapelle­veld

  Op 27 oktober vierden Camiel Van Belle en Julie ‘Marieke’ D’Hoe hun zeventig jarig huwelijk, een bijzondere prestatie. Het koppel verblijft sinds mei 2018 in de assistentiewoningen van Armonea Kapelleveld in Sint-Katherina-Lombeek (Ternat) en zijn nog steeds zichtbaar gelukkig en gezond. Ze werden afgelopen week dan ook volop in de bloemetjes gezet door directie en medebewoners. Ondanks de veiligheidsregels rond COVID-19 konden ze duidelijk genieten van hun platina huwelijk.
 2. Facelift Wolfsputten is klaar: hangend platform biedt prachtig uitzicht over natuurgebied
  PREMIUM
  Dilbeek

  Facelift Wolfsput­ten is klaar: hangend platform biedt prachtig uitzicht over natuurge­bied

  Twee jaar geleden begon Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) met een stevige facelift van het natuurgebied Wolfsputten in Dilbeek. Er werd in totaal voor bijna 1 miljoen euro aan inrichtingswerken gerealiseerd. “De werken zullen heel snel de natuur- en belevingswaarde ten goede komen”, klinkt het bij de Regiobeheerder. Het zeventig hectare grote natuurgebied is nu nog waardevoller als groene hotspot in de Groene rand.
 1. Op huizenjacht in… Dilbeek: “Ondanks alle grote villawijken toch écht een gemeente omringd door groen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Op huizen­jacht in… Dilbeek: “Ondanks alle grote villawij­ken toch écht een gemeente omringd door groen”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Dilbeek, de grootste gemeente van het Pajottenland. Maar om in dit stuk van de Vlaamse Rand te kunnen wonen, moet je aardig wat spaarcenten neertellen.
 2. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 3. Kristien (38) stapt na 15 jaar uit het onderwijs en start verpakkingsarme buurtwinkel: “Ik vind het belangrijk om iets zinvols te doen”
  PREMIUM
  Sint-Katherina-Lombeek

  Kristien (38) stapt na 15 jaar uit het onderwijs en start verpak­kings­ar­me buurtwin­kel: “Ik vind het belangrijk om iets zinvols te doen”

  Vijftien jaar lang stond Kristien Lindemans (38) voor de klas, maar deze maand opende ze in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek een verpakkingsarme winkel. Klanten nemen bij voorkeur van thuis potjes of zakjes mee om hun producten in te stoppen. “Mijn voornemen is altijd geweest om te stoppen met iets voor ik het beu ben”, zegt Lindemans. “En lesgeven op dit moment is niet eenvoudig. Het is stevig voor mijn ex-collega’s.”
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door