Slechtvalk Zjertrude ontfermt zich over de twee kuikentjes.
Volledig scherm
Slechtvalk Zjertrude ontfermt zich over de twee kuikentjes. © Rv

Twee eerste slechtvalkjes zien het levenslicht, nog twee op komst

TernatZjertrude en Zjojef zijn in de Ternatse kerktoren de kersverse ouders geworden van twee jonge slechtvalkjes. Twee van de vier kuikens kwamen deze week al uit hun ei gekropen. De twee andere jongelingen zullen vermoedelijk ten laatste eind volgende week het levenslicht zien. Alles valt nog altijd live via een webcam te volgen.

0 reacties

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Fietstocht naar Brussel en balkonviering op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”
  Play
  Dilbeek/Brussel

  Fietstocht naar Brussel en balkonvie­ring op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”

  Remco Evenepoel wordt op zondag 2 oktober gehuldigd als ereburger in Dilbeek. Maar voor het 22-jarige ‘wonderkind’ uit Schepdaal mag het nog nét iets specialer zijn. Een grote huldiging voor alle supporters uit België volgt vanop het balkon van het Brussels stadhuis op de Grote Markt. Maar eerst is iedereen ook nog welkom in Dilbeek, waar supporters hem per fiets kunnen volgen naar Brussel. “Trek jouw mooiste Belgische, rode of wereldkampioen kledij aan”, klinkt het.
 3. Organisatoren maken zich klaar voor Jos Open Air: “Wat begon met een camionette als podium is aan het uitgroeien tot een minifestival”
  Dilbeek

  Organisato­ren maken zich klaar voor Jos Open Air: “Wat begon met een camionette als podium is aan het uitgroeien tot een minifesti­val”

  JK JOS (Jeugd Ontmoeting Schepdaal) organiseert voor het derde jaar op rij Jos Open Air, een klein coronafeestje dat intussen aan het uitgroeien is tot een waar festival. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september zetten de organisatoren parking Caerenberg opnieuw op z’n kop met tal van optredens en DJ-sets. “Onze droom? Uitgroeien tot een vast begrip in de ruime regio”, klinkt het.
 1. Verborgen ijskelder wordt hersteld als winterverblijfplaats voor vleermuizen “Pas volgende zomer te bezoeken”
  Lennik/Dilbeek

  Verborgen ijskelder wordt hersteld als winterver­blijf­plaats voor vleermui­zen “Pas volgende zomer te bezoeken”

  Er beweegt wat op het domein van Levenslust vzw in Lennik. Een negentiende-eeuwse ijskelder wordt er vakkundig gerestaureerd. Enkele kleine aanpassingen zorgen daarbij dat de ijskelder als overwinteringsplaats voor vleermuizen kan fungeren. Deze werken zijn het resultaat van een lang parcours achter de schermen. Tot hiertoe lag deze kelder verscholen, hoewel gesitueerd vlak aan de Scheestraat, gelegen op de grens van Dilbeek en Lennik.