Ivo Platteau, Luk Platteau en Geo Raspé van Toneel Tijl staan deze maand na anderhalf jaar opnieuw op de planken.
Volledig scherm
Ivo Platteau, Luk Platteau en Geo Raspé van Toneel Tijl staan deze maand na anderhalf jaar opnieuw op de planken. © Toneel Tijl

Tijl opnieuw op de planken in Kruikenburg

TernatNa een doodstille coronaperiode van anderhalf jaar waarin cultuur onbestaande was, kriebelt het weer enorm bij de spelers van ToneelTijlTernat. Onder de vlag van Ternat Zomert hernemen ze een van hun succesproducties ‘Helden’. 

1 reactie

 • Nicole Peeters

  1 maand geleden
  Het wordt een schitterende voorstelling. Allen daarheen, zou ik zeggen en genieten van een prachtige zomeravond op een ydillische plaats.
 1. Essene verliest haar enige bakkerij: Nevens sluit na 45 jaar de deuren
  PREMIUM
  Affligem
  2

  Essene verliest haar enige bakkerij: Nevens sluit na 45 jaar de deuren

  Nadat Severin Nevens (75) en Myriam Moetwil (77) bijna een halve eeuw geleden een bakkerij oprichtten in Essene zullen de ovens in de nacht van 2 op 3 oktober een laatste keer warmte geven. Kinderen Anita (47) en Jean-Paul (54) moeten er noodgedwongen de brui aan geven nadat Jean-Paul de diagnose bakkersastma kreeg. We blikken met het gezin terug op de afgelopen decennia. “We krijgen plots een sociaal leven”, lachen ze. “Tickets voor Bart Peeters zijn al geboekt.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Dilbeekse student Alin Devriendt (25) maakt pesten bespreekbaar met beeldenboek
  Dilbeek

  Dilbeekse student Alin Devriendt (25) maakt pesten bespreek­baar met beelden­boek

  De 25-jarige Alin Devriendt woont in Dilbeek en is bachelorstudent Secundair Onderwijs Plastische Opvoeding aan de Odisee hogeschool. In het kader van zijn bachelorproef ‘Artistiek verbonden’ werkte hij een zelf geïllustreerd beeldenboek rond pestpreventie uit. Met verhalen van vier pestslachtoffers — waaronder ook zijn eigen verhaal — hoopt hij het probleem beter bespreekbaar te maken.
 2. Feestzaal en sportcafé Jo Baetens officieel geopend: “Een gekoesterde droom die werkelijkheid is geworden”
  Lennik

  Feestzaal en sportcafé Jo Baetens officieel geopend: “Een gekoester­de droom die werkelijk­heid is geworden”

  Woensdag opende feestzaal Jo Baetens en het geïntegreerde sportcafé JoBar voor het eerst de deuren. Gemeenteraadsleden van Lennik kregen zo de kans voor een rondleiding en extra bijkomende informatie te verkrijgen. Na de renovatiewerken -die zo’n twee jaar geduurd hebben- kan de feestzaal begin oktober opnieuw in gebruik genomen worden door verenigingen en andere huurders. Het sportcafé opent zaterdag al de deuren voor fervente supporters, sporters en het grote publiek. Aan de totale renovatie hangt een kostenplaatje van 2.365.000 euro.
 3. Kiss & Ride-strook Sint-Vincentius verdwijnt: gierigheid volgens oppositie, wettelijk beperkt volgens bestuur
  Affligem

  Kiss & Ri­de-strook Sint-Vincentius verdwijnt: gierigheid volgens oppositie, wettelijk beperkt volgens bestuur

  De Kiss & Ride-strook voor Sint-Vincentius in de Bellestraat verdwijnt om plaats te maken voor een voet- en fietspad. Een jaar lang liepen er onderhandelingen tussen gemeente- en schoolbestuur om die strook te kunnen behouden, maar ze zal nu toch verdwijnen. “Gierigheid haalt het van de wijsheid”, zegt oppositieraadslid Stijn Stassijns (N-VA). Volgens burgemeester Walter De Donder (CD&V) kon de gemeente wettelijk gezien niet tegemoetkomen aan de vraag van de school.