Het mannetje en het vrouwtje broeden elk afwisselend op de eitjes.
Volledig scherm
Het mannetje en het vrouwtje broeden elk afwisselend op de eitjes. © Rv

Ternatse slechtvalken broeden op vier eitjes (en dat kan je live volgen!)

TernatZjertrude en Zjojef, het koppel slechtvalken dat al enkele jaren in de Ternatse kerktoren woont, broedt momenteel vier eitjes uit. Heugelijk lentenieuws dus. Wat begon in de dakgoot van de kerk speelt zich nu allemaal af in een keurige slechtvalkenbak. Het is nu afwachten hoeveel van de vier het zullen overleven. En nieuw dit jaar: je kan het gezinnetje op de voet volgen via een livestream.

0 reacties

 1. Burgemeester vraagt Floralia meer personeel te voorzien om samenscholingen te vermijden: “Veel mensen denken dat ze ook zonder reservering wel zullen binnengeraken”
  Groot-Bijgaarden
  1

  Burgemees­ter vraagt Floralia meer personeel te voorzien om samenscho­lin­gen te vermijden: “Veel mensen denken dat ze ook zonder reserve­ring wel zullen binnengera­ken”

  Op deze zonnige zondag is opnieuw heel veel volk op pad gegaan in park- en natuurgebieden. Ook bij bloemententoonstelling Floralia Brussels op het domein van het Kasteel van Groot-Bijgaarden was het over de koppen lopen. Terwijl de toestand in het park beheersbaar bleef, troepte te veel volk zonder reservatie samen aan de kassa’s. Burgemeester Willy Segers (N-VA) vraagt meer personeel te voorzien om deze mensen wandelen te sturen. De lokale politie kwam ook tussenbeide.
 2. Dossier van nieuw archief wordt ‘on hold’ gezet: “Alle opties open houden”
  Dilbeek

  Dossier van nieuw archief wordt ‘on hold’ gezet: “Alle opties open houden”

  Op de afgelopen Dilbeekse gemeenteraad drong de CD&V-fractie aan om snel werk te maken van de plannen omtrent het gemeentelijk archief. Zij verwachtten dan ook dat er dit jaar nog werk gemaakt moest worden van een concreet plan van aanpak. Maar, bevoegd schepen Diane Van Hove (N-VA) verduidelijkt dat het gemeentebestuur eerst een globale studie wil laten uitvoeren. Want aan zo’n gloednieuw archief hangt een kostenplaatje van 1.650.000 euro.
 3. Telefoontjes blijven toestromen bij slager Johan De Munck uit Schepdaal na mopje van Remco Evenepoel: “Kipfilet en spaghetti nog nooit zo populair!”
  Dilbeek

  Telefoon­tjes blijven toestromen bij slager Johan De Munck uit Schepdaal na mopje van Remco Evenepoel: “Kipfilet en spaghetti nog nooit zo populair!”

  Remco Evenepoel liet woensdag in een persconferentie over de Giro 2021 vallen dat de naam van zijn slager overeenkwam met die van de laatste Belgische winnaar van de Giro: Johan De Muynck. Het mopje zorgde volledig onverwacht voor een stroom aan telefoontjes naar de slager in Schepdaal. “Iedereen wil weten wat Remco bij ons bestelt”, grapt Johan. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort misschien een stukje vlees terugvinden in de toonbank met de naam ‘Remco’.
 1. Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"
  Play
  Lady Bouwers

  Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"

 2. 200 meter lange brug wordt door hartje Rotterdam vervoerd
  Play

  200 meter lange brug wordt door hartje Rotterdam vervoerd