Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mozkito

Ternat heeft twee extra GAS-ambtenaren om te controleren op foutparkeren

TernatTwee Ternatse ambtenaren zijn opgeleid tot GAS-ambtenaar om bijkomend te controleren op foutparkeren in de gemeente. Het zullen dus niet alleen maar politieagenten zijn die een boete kunnen uitschrijven als iemand verkeerd geparkeerd staat. Controle op het naleven van de groene en blauwe zone zal nog altijd door OPC gebeuren.

0 reacties

 1. Impact fietstunnel onder overweg Groot-Bijgaarden blijkt té groot: “Centrumstraten zouden totaal onleefbaar worden”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Impact fietstun­nel onder overweg Groot-Bijgaarden blijkt té groot: “Centrum­stra­ten zouden totaal onleefbaar worden”

  In de strategie van Infrabel, die in overleg met de lokale besturen op zoek gaat naar alternatieven voor alle overwegen, werkten ze een plan uit voor de drie spooroverwegen in Dilbeek. Ze vervangen door een tunnel zou volgens hen de veiligheid een pak verhogen. Dit lijkt een goede oplossing voor de overweg in Dilbeek en Sint-Martens-Bodegem, maar in Groot-Bijgaarden is de situatie complexer: er is enkel plek voor een fiets- en voetgangerstunnel. Auto’s zouden er rond moeten rijden, en dat zorgt voor heel wat extra verkeer in de omliggende straten. Volgens bevoegd schepen Stijn Quaghebeur (N-VA) is er geen draagvlak voor dergelijke plannen, en wil dat Infrabel de situatie herbekijkt. Ook voor gemeenteraadslid Stefaan Platteau (Open Vld) moet dat deel van het project meteen geschrapt worden.
 2. Schotse hooglanders Maud, Mutti en Duff doen zich tegoed aan gras langs Hertigem- en Liedekerkebos: “De meest fotogenieke werkploeg die je je kan inbeelden”
  PREMIUM
  Ternat/Liedekerke

  Schotse hooglan­ders Maud, Mutti en Duff doen zich tegoed aan gras langs Hertigem- en Liedekerke­bos: “De meest fotogenie­ke werkploeg die je je kan inbeelden”

  Wandelaars die door het Hertigem- en Liedekerkebos trekken zullen langs hun pad mogelijk de meest exclusieve en fotogenieke koeien van de streek tegenkomen. Philippe Vandenberghe en zijn vriendin Oona Asselman uit Roosdaal hebben er enkele Schotse hooglanders losgelaten op een weide. Wij waren erbij toen Maud, Mutti en Duff op verkenning gingen. “Voor de biodiversiteit beter dan gewone koeien en bovendien leveren ze bijzonder kwaliteitsvol vlees”, klinkt het.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?