Volledig scherm
© Photo News

Stijging van aantal besmettingen in Ternat op zondag 11 oktober

 1. Slagerij-Traiteur Vastenavondt uit Ternat ontvangt HIB-label van Unizo
  Ternat

  Slagerij-Trai­teur Vasten­avondt uit Ternat ontvangt HIB-label van Unizo

  Slagerij-Traiteur Vastenavondt, die langs de Statiestraat in Ternat gelegen is, mocht afgelopen week het HIB-label (Handmade In Belgium) van Unizo ontvangen. Het is een jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel om de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten. “Door corona konden we dit met net iets minder tromgeroffel aankondigen, maar het is in deze donkere tijd toch wel een mooi lichtpuntje voor onze zaak en ons mooi beroep”, klinkt het bij Vastenavondt. “Wij zijn dan ook zéér trots op ons team waarmee we dit dag in dag uit samen kunnen verwezenlijken.” De aankondiging van de zaak op Facebook kon rekenen op een grote zichtbaarheid, want het bericht werd al meer dan 400 keer geliked.
 2. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?