Luc Janssen
Volledig scherm
Luc Janssen © Mozkito

Slachtoffer van aanval buizerd getuigt: “Het lijkt alsof iemand een stok op je hoofd klopt”

Luc Janssen (56) uit Ternat, een fervent hardloper, werd de voorbije maand drie keer aangevallen door een buizerd. De roofvogel plantte zijn klauwen in het hoofd van Luc waardoor hij hevig bloedde. “Uiteindelijk zag het er erger uit dan het was, maar het is echt wel schrikken als zo’n beest je aanvalt. Je hoort of ziet hem echt niet aankomen.”

 1. De coronacijfers in Ternat van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Ternat van donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Ternat minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 82. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Ternat op 512 te liggen. Omdat Ternat meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Vier leden motorclub Blue Angels veroordeeld voor gewelddadige raid op ex-lid, voorzitter Gentse afdeling niet de opdrachtgever
  PREMIUM
  Ternat, Gent

  Vier leden motorclub Blue Angels veroor­deeld voor gewelddadi­ge raid op ex-lid, voorzitter Gentse afdeling niet de opdrachtge­ver

  Vier leden van de beruchte motorclub Blue Angels zijn veroordeeld tot celstraffen tot 24 maanden voor een strafexpeditie tegen een voormalig lid. Opvallend: de voorzitter van de Gentse afdeling, die door het slachtoffer als opdrachtgever werd aangewezen, werd hiervoor vrijgesproken. Wel kreeg hij 12 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor verboden wapenbezit.
 1. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 2. Politiezone TARL kampt met enorm plaatsgebrek in politiehuis en plant nieuwbouw: “Vrouwen kunnen we niet meer aanwerven, er is te weinig ruimte in de kleedkamer”
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

  Politiezo­ne TARL kampt met enorm plaatsge­brek in politie­huis en plant nieuwbouw: “Vrouwen kunnen we niet meer aanwerven, er is te weinig ruimte in de kleedkamer”

  “In ons huidig gebouw is plaats voor 72 werknemers, maar momenteel hebben we er 114 in dienst”, zegt korpschef Dirk Meert. “Je kan mensen in hokjes blijven duwen, maar dat stopt ooit.” De politiezone TARL wil daarom het politiehuis uitbreiden met een nieuwbouw naast het huidige commissariaat. Het voormalige rijkswachtgebouw zal hiervoor moeten wijken. Het ideale scenario zou 4,5 miljoen euro kosten, maar door enkele zaken te schrappen werd uiteindelijk een plan opgemaakt dat het project op 3,2 miljoen euro raamt.