De rottweiler die volgens burgemeester en politie van Jason Denayer was, viel twee kinderen en een onthaalmoeder aan. Het dier dat u hier ziet, is niet de hond in kwestie.
Volledig scherm
De rottweiler die volgens burgemeester en politie van Jason Denayer was, viel twee kinderen en een onthaalmoeder aan. Het dier dat u hier ziet, is niet de hond in kwestie. © ThinkStock

Rottweiler die van Rode Duivel Jason Denayer zou zijn, valt onthaalmoeder en twee peuters aan: “Zonder hulp van omstaanders waren die kinderen er misschien niet meer...”

TernatIn Ternat heeft een rottweiler dinsdag een onthaalmoeder en twee van haar kindjes aangevallen. Volgens burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V) gaat het om de hond van Rode Duivel Jason Denayer, maar dat wordt formeel ontkend door diens zaakwaarnemer Jesse De Preter. De hond heeft men intussen laten inslapen.

 1. Van Tollembeek tot Huizingen: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Brussel, de Rand en het Pajottenland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Tollembeek tot Huizingen: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Brussel, de Rand en het Pajotten­land snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van 25 november tot 13 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlopers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”
  PREMIUM
  Merchtem

  Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlo­pers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”

  De Koninklijke Steltenlopers Merchtem. Grote kans dat je ze al ergens in Vlaanderen aan het werk zag. Ze zijn niet alleen wereldberoemd in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Ze brachten al spektakel in onder meer Shanghai, Moskou, Dubai en Osaka en voorts in zowat elk Europees land. Intussen is de vereniging Immaterieel Cultureel Erfgoed in Vlaanderen. Maar wat is het verhaal achter de spectaculaire steltenlopers? Wij gingen praten met trotse voorzitter Roger Daelemans. “Toeschouwers durven ons al eens iets te drinken geven via een een raam op de eerste verdieping.”
 1. Inwoners Asbeek overhandigen petitie tegen doorgaand verkeer: “Het is nu compleet onveilig in onze smalle straten”
  Asse
  2

  Inwoners Asbeek overhandi­gen petitie tegen doorgaand verkeer: “Het is nu compleet onveilig in onze smalle straten”

  Een dertigtal inwoners van Asbeek heeft maandagavond voor aanvang van de gemeenteraad een petitie met verzoekschrift overhandigd aan de burgemeester. Ze willen dat de mobiliteitsdruk van het doorgaand verkeer afneemt om meer ruimte te geven aan recreatie, rust en de natuur. Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) had oor naar de bekommernis en laat weten de situatie te zullen onderzoeken. De petitie werd door 475 inwoners getekend.