Sofie Van Huychem (rechts) met personeelslid Yana Espenhout.
Volledig scherm
Sofie Van Huychem (rechts) met personeelslid Yana Espenhout. © Tom Vierendeels

Restaurant De Voet Van Keizer Karel moet deuren sluiten na noodweer: “Voor zeker tienduizenden euro’s aan schade”

WambeekHet pittoreske restaurant De Voet Van Keizer Karel in de Wambeekse Klapscheutstraat is vrijdagochtend door een drama getroffen. In één van de zalen stond het water zo’n anderhalve meter hoog. Tal van elektrische toestellen zijn al naar de vaantjes en belanden samen met een heleboel vers eten bij het vuilnis. “We rekenen toch op zo’n vijftig- à tachtigduizend euro aan schade”, zucht uitbaatster Sofie Van Huychem. “Maar dat buren en familie zo in de bres springen doet deugd.”

 1. Al 28 onteigeningen voor de ring rond Asse afgerond
  Asse
  2

  Al 28 onteigenin­gen voor de ring rond Asse afgerond

  Om de ringweg rond Asse te realiseren zijn er momenteel al zeker 83 onteigeningen gepland. Hiervan zijn er al 28 gerealiseerd via een minnelijke aankoop. Dit blijk uit een vraag van parlementslid Inez De Coninck (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). In eerste instantie was er sprake van mogelijk een tweehonderdtal onteigeningen, maar het is voorlopig nog te vroeg om een zicht te hebben op het totale aantal.
 2. Supporters en familie keken naar tijdrit Remco Evenepoel in Schepdaal: “Als je ziet van waar hij komt, mogen we fier zijn”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Supporters en familie keken naar tijdrit Remco Evenepoel in Schepdaal: “Als je ziet van waar hij komt, mogen we fier zijn”

  Supporterscafé In De Rustberg in Schepdaal zette speciaal voor de Olympische Spelen een waar supportersdorp op poten om hun wielerheld Remco Evenepoel te steunen. Tientallen mensen kwamen dinsdagochtend dan ook samen om te supporteren tijdens zijn olympische tijdrit. Ook zijn vader, moeder en vriendin waren van de partij. Ondanks zijn negende plaats, overheerst fierheid.