(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Mozkito

Politiewijkpost Ternat gesloten na coronabesmetting

De politiewijkpost in het gemeentehuis van Ternat is voorlopig tot en met volgende week gesloten na een coronabesmetting. Voor de werking van het gemeentehuis zou er zich voorlopig geen probleem stellen.

 1. Werken nieuwe brug over E40 gaan eindelijk van start... en worden meteen weer stilgelegd: AWV legt uit wat er aan de hand is
  PREMIUM
  Affligem/Ternat

  Werken nieuwe brug over E40 gaan eindelijk van start... en worden meteen weer stilgelegd: AWV legt uit wat er aan de hand is

  De bouw van een nieuwe brug over de E40 in Affligem heeft vertraging opgelopen. De eerste grondwerken werden onlangs gestart, maar bij sonderingen om de ondergrond te analyseren werd haast letterlijk op een probleem gebotst: de ondergrond voldoet niet voor de plannen. Daardoor moeten nieuwe analyses gebeuren en komt er een aanpassing van de plannen. Viel dit niet eerder te voorzien en wat is dat probleem? We leggen het u uit.
 2. Politie TARL krijgt brief “besmet met radioactief materiaal”: noodprocedures opgestart, maar na test blijkt de brief ongevaarlijk
  Liedekerke

  Politie TARL krijgt brief “besmet met radioac­tief materiaal”: noodproce­du­res opgestart, maar na test blijkt de brief ongevaar­lijk

  Bij het commissariaat van de politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) is woensdagmiddag een brief geopend waarin stond dat de zending besmet was met nucleair afval. Verschillende noodprocedures traden in werking. Een meting door de brandweer wees uit dat de brief uiteindelijk ongevaarlijk was. Een volledige evacuatie bleek niet nodig.
 1. Chocoladebedrijf Pure Chocoa maakt thuis zelf chocolade via ‘back to basics’ proces: “Nooit te oud om dromen uit te laten komen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Chocolade­be­drijf Pure Chocoa maakt thuis zelf chocolade via ‘back to basics’ proces: “Nooit te oud om dromen uit te laten komen”

  Philippe en Marleen van chocoladebedrijf Pure Chocoa in Dilbeek maken al bijna drie jaar hun eigen chocolade. De productie ervan doen ze gewoon thuis, in hun eigen atelier. De verkoop van de producten doen ze via thuisverkoop, markten of via hun foodtruck. Wij gingen een kijkje nemen bij Pure Chocoa om te zien hoe ze die al lekkere chocolade maken. “Van ‘s morgens tot s’ avond kan Philippe over niets anders praten dan chocolade en bonen”, lacht Marleen.
 2. Facelift Wolfsputten is klaar: hangend platform biedt prachtig uitzicht over natuurgebied
  PREMIUM
  Dilbeek

  Facelift Wolfsput­ten is klaar: hangend platform biedt prachtig uitzicht over natuurge­bied

  Twee jaar geleden begon Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) met een stevige facelift van het natuurgebied Wolfsputten in Dilbeek. Er werd in totaal voor bijna 1 miljoen euro aan inrichtingswerken gerealiseerd. “De werken zullen heel snel de natuur- en belevingswaarde ten goede komen”, klinkt het bij de Regiobeheerder. Het zeventig hectare grote natuurgebied is nu nog waardevoller als groene hotspot in de Groene rand.
 1. VTM NIEUWS-ankers brengen hulde aan Martine Tanghe
  Play

  VTM NIEUWS-an­kers brengen hulde aan Martine Tanghe

 2. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water