Kristien Lindemans (38) in haar duurzame en biologische buurtwinkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristien Lindemans (38) in haar duurzame en biologische buurtwinkel. © Tom Vierendeels

Kristien (38) stapt na 15 jaar uit het onderwijs en start verpakkingsarme buurtwinkel: “Ik vind het belangrijk om iets zinvols te doen”

Sint-Katherina-LombeekVijftien jaar lang stond Kristien Lindemans (38) voor de klas, maar deze maand opende ze in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek een verpakkingsarme winkel. Klanten nemen bij voorkeur van thuis potjes of zakjes mee om hun producten in te stoppen. “Mijn voornemen is altijd geweest om te stoppen met iets voor ik het beu ben”, zegt Lindemans. “En lesgeven op dit moment is niet eenvoudig. Het is stevig voor mijn ex-collega’s.”

 1. “Evacueren of we slaan u in de boeien!”: tien jaar geleden liepen honderden huizen onder water in de Zennevallei
  Play
  PREMIUM

  “Evacueren of we slaan u in de boeien!”: tien jaar geleden liepen honderden huizen onder water in de Zenneval­lei

  In de nacht van 13 op 14 november 2010 gebeurt het ondenkbare. Het Kanaal Brussel-Charleroi overstroomt en honderden huizen in de Zennevallei lopen onder water. Een hele woonwijk wordt zelfs geëvacueerd uit vrees voor een dijkbreuk. Dagenlang keren de slachtoffers modder uit hun huizen. Prins Filip komt hen een hart onder de riem steken. Maar niet alleen de materiële schade is groot. “Mijn vrouw is niet meer de oude”, zegt één van de slachtoffers. “Ons leven is sindsdien voorgoed veranderd.” Een terugblik op de grote waterramp van tien jaar geleden.
 2. Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtmanden: hier vind je het!
  PREMIUM
  Pajottenland

  Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtman­den: hier vind je het!

  De horeca zit opnieuw in een lockdown... Niet getreurd, want net zoals de vorige keer bieden de meeste zaken in onze regio takeawaygerechten aan (met een beetje geluk leveren ze ook!). Uitbaters willen niet bij de pakken blijven zitten en zorgen soms zelfs voor dat tikkeltje meer bij hun afhaalgerechten. We zetten daarom vandaag enkele opvallende zaken in de spotlights. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"