(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © Mozkito

Geen Chiro of Scouts meer in Ternat, ook sporten in groep is verboden: “Contact tussen mensen moeten we voorkomen”

TernatDe gemeente Ternat volgt het voorbeeld van buurgemeente Affligem en verbiedt vanaf donderdag 29 oktober alle activiteiten en bijeenkomsten op vlak van jeugd, sport en cultuur. “Het aantal besmettingen in Ternat ligt onrustwekkend hoog”, laat de gemeente weten.

 1. Mama van Vince (2) hoopt op behandeling voor zeldzame vorm van epilepsie: “Hij gleed al meermaals in een comateuze toestand, die langer dan een uur duurde”
  PREMIUM
  Ternat

  Mama van Vince (2) hoopt op behande­ling voor zeldzame vorm van epilepsie: “Hij gleed al meermaals in een comateuze toestand, die langer dan een uur duurde”

  De kleine Vince (2,5) uit Ternat is de afgelopen vijf weken al vijf keer naar het ziekenhuis afgevoerd na zware epilepsie-aanvallen. Een gevolg van een zeldzame aandoening. “Het zijn kortsluitingen waarbij hij voor langer dan een uur wegglijdt in een soort comateuze toestand”, zegt mama Amandine (28). CBD-olie lijkt een wondermiddel te zijn, maar daar komen hoge kosten bij kijken naast de opnames en andere medicatie.
 1. Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtmanden: hier vind je het!
  PREMIUM
  Pajottenland

  Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtman­den: hier vind je het!

  De horeca zit opnieuw in een lockdown... Niet getreurd, want net zoals de vorige keer bieden de meeste zaken in onze regio takeawaygerechten aan (met een beetje geluk leveren ze ook!). Uitbaters willen niet bij de pakken blijven zitten en zorgen soms zelfs voor dat tikkeltje meer bij hun afhaalgerechten. We zetten daarom vandaag enkele opvallende zaken in de spotlights. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"