Kim De Brabanter werd veroordeeld voor het doden van Liselotte De Coninck.
Volledig scherm
Kim De Brabanter werd veroordeeld voor het doden van Liselotte De Coninck. © Vertommen

Geen bijkomende straf voor Kim De Brabanter na geweld tegen dochter (12): “Door hof van assisen uitgesproken straf volstaat”

TernatKim De Brabanter (40), die in oktober door het hof van assisen veroordeeld werd tot 25 jaar opsluiting voor het doden van Liselotte De Coninck heeft geen bijkomende veroordeling gekregen voor eerder intrafamiliaal geweld. Vorige maand werden 6 maanden cel gevorderd voor geweld tegen zijn dochter en zijn toenmalige vriendin.

 1. ASSISEN. Verdediging De Brabanter slaat nabestaanden met verstomming: “Liselotte heeft die riem zelf rond haar hals gedaan. Ze wilde plezier die nacht”
  PREMIUM

  ASSISEN. Verdedi­ging De Brabanter slaat nabestaan­den met verstom­ming: “Liselotte heeft die riem zelf rond haar hals gedaan. Ze wilde plezier die nacht”

  Nadat woensdag de moeders van zijn kinderen aan het woord kwamen, was het donderdag aan de verdediging van Kim De Brabanter (40). En die sloeg de nabestaanden van Liselotte De Coninck (32) met verstomming, door te stellen dat zij zelf de broeksriem rond haar hals gespannen had tijdens die eerste fatale date. Haar zus verliet daarop prompt de assisenzaal. De advocaten van de trucker vroegen de jury om na te denken over de kwalificatie opzettelijke slagen en verwondingen, zonder het oogmerk om te doden, maar met de dood tot gevolg.
 2. ASSISEN. Jef Vermassen trekt fel van leer tegen beschuldigde: “Zou ge nu eens alstublieft de waarheid willen zeggen?”
  PREMIUM

  ASSISEN. Jef Vermassen trekt fel van leer tegen beschuldig­de: “Zou ge nu eens alstu­blieft de waarheid willen zeggen?”

  Advocaat Jef Vermassen is vandaag fel van leer getrokken tegen Kim De Brabanter (40) op het assisenproces in Leuven. “Zou ge nu eens alstublieft de waarheid willen zeggen?”, sneert de advocaat naar de beschuldigde. Die geeft andermaal geen krimp. De trucker blijft zich in stilzwijgen hullen over waarom Liselotte De Coninck dood moest op hun eerste date.
 1. De Brabanter krijgt 25 jaar cel voor het doden van Liselotte (32) tijdens hun eerste date: “Hij heeft een narcistische en egocentrische persoonlijkheid”
  PREMIUM

  De Brabanter krijgt 25 jaar cel voor het doden van Liselotte (32) tijdens hun eerste date: “Hij heeft een narcisti­sche en egocentri­sche persoon­lijk­heid”

  25 jaar opsluiting voor doodslag. Dat is het verdict voor Kim De Brabanter (40), die zijn date Liselotte De Coninck tijdens hun eerste nacht om het leven bracht. Over het hoe en het waarom hulde de vrachtwagenchauffeur zich het hele assisenproces in stilzwijgen. Tot grote ergernis van de nabestaanden. “Hij heeft een narcistische en egocentrische persoonlijkheid”, luidde het arrest.
 2. Twee vrouwen bij wie De Brabanter drie kinderen heeft, getuigen op assisenproces: “De kinderen vonden het erg dat ze hun vader niet meer zagen”
  PREMIUM

  Twee vrouwen bij wie De Brabanter drie kinderen heeft, getuigen op assisenpro­ces: “De kinderen vonden het erg dat ze hun vader niet meer zagen”

  Kim De Brabanter (40) heeft drie kinderen bij twee vrouwen. Op het moment dat Evi Christiaens (36) zeven maanden zwanger was, zette hij haar aan de deur. Naar zijn dochter, ondertussen 8 jaar, heeft hij nooit omgekeken. Het contact met zijn oudste zoon en dochter is nog altijd vertroebeld. “De kinderen vonden het erg dat ze hun vader niet meer zagen.”
 1. Terras wordt volledig weggevaagd door winterstorm
  Play

  Terras wordt volledig weggevaagd door winter­storm

 2. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit