Arbeiders van ProNatura aan de slag bij het bewerken van de grond in de geboorteboomgaard.
Volledig scherm
Arbeiders van ProNatura aan de slag bij het bewerken van de grond in de geboorteboomgaard. © Rv

Geboorteboomgaard krijgt 9.000 nieuwe bomen en bloemen: “Paradijs voor insecten en vogels”

TernatDe Ternatse geboorteboomgaard wordt tijdens de komende weken aangevuld met honderden bomen en duizenden bloemen. Bedoeling is de biodiversiteit te verhogen en dan vooral met aandacht naar insecten. De gemeente werkt voor dit project samen met ProNatura en Regionaal Landschap.

0 reacties

 1. 2020 was recordjaar voor Ark van Pollare, “maar voor onze zorgboerderij ziet het er niet zo rooskleurig uit”
  Lennik

  2020 was recordjaar voor Ark van Pollare, “maar voor onze zorgboerde­rij ziet het er niet zo rooskleu­rig uit”

  Dierenasiel en zorgboerderij Ark van Pollare heeft enkele opmerkelijke jaarcijfers van 2020 bekend gemaakt. Er werden afgelopen jaar liefst 756 dieren opgevangen in de Ark, terwijl er dat het jaar voordien ‘maar’ 503 waren. Daarnaast vonden ook 712 dieren een nieuwe thuis. “We vielen zelf achterover van deze cijfers”, vertelt zaakvoerder Hans Lenvain. “Los daarvan was 2020 financieel een zwaar jaar voor ons. Onder meer de zorgboerderij konden we niet openen en de vraag is of een heropening nog zal lukken. Dat zou erg jammer zijn voor zij die hier een oase van rust vinden.”
 2. Organisatoren Vijverfestival werken zes scenario’s uit om zeker iéts te kunnen organiseren: “Zullen ons aanpassen aan de noden en verplichtingen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Organisato­ren Vijverfes­ti­val werken zes scenario’s uit om zeker iéts te kunnen organise­ren: “Zullen ons aanpassen aan de noden en verplich­tin­gen”

  Een normale festivalzomer zit er hoogstwaarschijnlijk nog niet in, maar er komt wél sowieso een nieuwe editie van het Vijverfestival in Dilbeek, dat laten de organisatoren ons weten. Het team is volop plannen aan het maken voor de komende festivalzomer, maar gemakkelijk is het niet. Momenteel liggen er zo’n zes scenario’s op tafel. Welke ze zullen gebruiken, zal afhangen van de regels van de overheid. Oud-voorzitter Bart De Vos zet samen met de werkgroepen alles alvast even op een rijtje voor ons.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld