De werken om het slib te verwijderen zijn momenteel volop aan de gang.
Volledig scherm
De werken om het slib te verwijderen zijn momenteel volop aan de gang. © Gemeente Ternat

Eeuwenoude vijver van Sint-Anneke moet trekpleister voor mens en dier worden

TernatMomenteel wordt er, nadat de vissen eerder al een nieuwe stek vonden, volop slib geruimd in de spaarvijver van de Neeralfenemolen. De vijver was lange tijd in privéhanden, maar moet binnenkort een trekpleister worden voor wandelaars en amfibieën. De vijver krijgt ook een functionele rol als spaarbekken.

0 reacties

  1. Man drinkt uitzonderlijk een glas om de geboorte van zijn kleinkind te vieren en loopt tegen de lamp: “Ik drink nooit, maar ik had geen sigaretten meer”
    Vilvoorde

    Man drinkt uitzonder­lijk een glas om de geboorte van zijn kleinkind te vieren en loopt tegen de lamp: “Ik drink nooit, maar ik had geen sigaretten meer”

    F.S. had net heugelijk nieuws gekregen. Zijn dochter was bevallen en voor deze speciale gelegenheid dronk hij in het ziekenhuis een glas op de gezondheid van zijn kleinkind. Hij beweert in de politierechtbank dat hij anders nooit drinkt. “Het is geen excuus, maar ik had geen sigaretten meer”, verklaart hij. Vervolgens kroop hij achter het stuur en werd hij tegengehouden in Ternat. Daar bleek uit een ademtest dat hij te veel had gedronken.