Het gemeentehuis van Ternat.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Ternat. © Mozkito

Digitaal Klimaatcafé voor input opstelling klimaatplan in 2022

TernatOp maandag 6 december om 19.30 uur is elke inwoner van Ternat welkom tijdens het Klimaatcafé. Deze zal digitaal doorgaan, elke deelnemer ontvangt voor aanvang via mail een link waarmee het Klimaatcafé bijgewoond kan worden.

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. BINNENKIJKEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjesbos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjes­bos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”

  Melissa Julian (55) vond als Amerikaanse een carrière en de liefde van haar leven in ons land. Ze werkte onder andere voor de Europese Unie maar gooide het roer om en verbouwde met haar man hun woning tot bed and breakfast. Alles is er lokaal geproduceerd, van het eten tot de koffiekopjes toe. Het mooie uitzicht op het Hallerbos krijg je er gratis bij. Wij namen al eens een kijkje in het nieuwe gastenverblijf aan de rand van het sprookjesbos.
 1. Zo denkt de Dilbeekse bevolking over de komst van opvangcentrum voor minderjarige vluchtelingen: “Dan maar hopen dat er geen problemen van komen...”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Zo denkt de Dilbeekse bevolking over de komst van opvangcen­trum voor minderjari­ge vluchtelin­gen: “Dan maar hopen dat er geen problemen van komen...”

  Midden december communiceerde Fedasil dat ze in het voorjaar van 2022 het opvangcentrum voor minderjarige niet-begeleide asielzoekers langs de Kattebroekstraat in Dilbeek zouden heropenen. Zo’n 51 Afghaanse jongens van 15 tot 18 jaar zouden er een plekje krijgen. Maar niet alle buurtbewoners zijn even tevreden over de heropening, al verzekert burgemeester Willy Segers (N-VA) dat er niets is om zich voorbarig zorgen over te maken. “We staan in héél nauw overleg om alles veilig en vlot te laten verlopen.”