Volledig scherm
© Photo News

De coronacijfers in Ternat van maandag 19 oktober

 1. Sien (19) lanceert SENDWICH app om op school broodjes te bestellen: “Social distancing wordt makkelijker én we steunen lokale broodjeszaken”
  PREMIUM
  Dilbeek/Asse

  Sien (19) lanceert SENDWICH app om op school broodjes te bestellen: “Social distancing wordt makkelij­ker én we steunen lokale broodjesza­ken”

  De 19-jarige Sien De Vriese uit Asse heeft in samenwerking met softwarebedrijf MAD Factory de SENDWICH app ontwikkeld. Het is de eerste applicatie voor scholen waarmee leerlingen hun lunch snel en gemakkelijk op voorhand kunnen bestellen. “Het traditionele aanschuiven tijdens de speeltijd en een massa bestellingen verwerken vraagt namelijk veel tijd van leerlingen en van het schoolpersoneel”, vertelt Sien ons. “Met deze app is dat voorbij.” Don Bosco in Groot-Bijgaarden, de school waar Sien afstudeerde, is de eerste school die met de app mocht beginnen werken.
 2. Slagerij-Traiteur Vastenavondt uit Ternat ontvangt HIB-label van Unizo
  Ternat

  Slagerij-Trai­teur Vasten­avondt uit Ternat ontvangt HIB-label van Unizo

  Slagerij-Traiteur Vastenavondt, die langs de Statiestraat in Ternat gelegen is, mocht afgelopen week het HIB-label (Handmade In Belgium) van Unizo ontvangen. Het is een jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel om de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten. “Door corona konden we dit met net iets minder tromgeroffel aankondigen, maar het is in deze donkere tijd toch wel een mooi lichtpuntje voor onze zaak en ons mooi beroep”, klinkt het bij Vastenavondt. “Wij zijn dan ook zéér trots op ons team waarmee we dit dag in dag uit samen kunnen verwezenlijken.” De aankondiging van de zaak op Facebook kon rekenen op een grote zichtbaarheid, want het bericht werd al meer dan 400 keer geliked.
 3. Burgemeesters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”
  PREMIUM
  Vlaamse rand

  Burgemees­ters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”

  De ene wil recreatief sporten in clubverband aan banden leggen, voor de andere is dat een ‘no go’. De ene is voorstander van een vervroegde avondklok, de andere sputtert tegen. Maar dat er dringend ingegrepen moet worden in de Vlaamse rand, daar waren 25 burgemeesters het maandag tijdens een spoedoverleg over eens. Zij leggen de bal in het kamp van de gouverneur. “Doet hij niets, dan grijpen we elk apart in.”
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"