De voormalige Ikea-site biedt momenteel een troosteloze aanblik. Het Brico-gebouw op de achtergrond wordt afgebroken, het bioscoopcomplex zou rechts van dat gebouw opgetrokken worden.
Volledig scherm
De voormalige Ikea-site biedt momenteel een troosteloze aanblik. Het Brico-gebouw op de achtergrond wordt afgebroken, het bioscoopcomplex zou rechts van dat gebouw opgetrokken worden. © Foto Mozkito

Bioscoopcomplex en Burger King op Ikea-site

TERNATDe voormalige Ikea-site in Ternat zal niet alleen ingevuld worden met een winkelcentrum, maar mogelijk ook met een gloednieuw bioscoopcomplex. Vastgoedbedrijf Redevco heeft daar een aanvraag voor ingediend. Nog op de dezelfde site zal voorts ook een filiaal van Burger King opgetrokken worden.

 1. Herman (75) ontwaakt met 27 gestolen duiven minder: “Eentje heeft ooit de Barcelona-vlucht gewonnen... Als die kan ontsnappen, keert ze terug”
  PREMIUM

  Herman (75) ontwaakt met 27 gestolen duiven minder: “Eentje heeft ooit de Barcelona-vlucht gewonnen... Als die kan ontsnappen, keert ze terug”

  “De daders wisten duidelijk welke duiven van mij ze moesten nemen. Ze zullen ze wellicht gebruiken om mee te kweken.” Dieven zijn aan de haal gegaan met 27 duiven uit het hok van Herman Deneys (75) in Borchtlombeek. Een stevige aderlating voor de man: behalve de emotionele band die Herman met de vogels heeft, zijn ze ook een pak geld waard.
  Roosdaal
 2. ‘Kleine Ion’ krijgt 5 jaar cel voor dodelijke vuistslag: “Een kleine man met een opvallend vierkantig gezicht en een enorm gespierd lijf”
  PREMIUM

  ‘Kleine Ion’ krijgt 5 jaar cel voor dodelijke vuistslag: “Een kleine man met een opvallend vierkantig gezicht en een enorm gespierd lijf”

  Ion Z. is veroordeeld tot een effectieve celstraf van 5 jaar voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De Moldaviër gaf een 46-jarige Roemeen in juni 2021 zonder enige reden een vernietigende vuistslag voor een café. De man overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Z. vluchtte meteen na de feiten naar zijn thuisland en is nog steeds spoorloos. De onmiddellijke aanhouding werd dan ook uitgesproken.
  Asse
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 4. VACATURE: Word jij onze nieuwe journalist in Halle, Dilbeek of Asse?
  Pajottenland

  VACATURE: Word jij onze nieuwe journalist in Halle, Dilbeek of Asse?

  Weet jij alles over het wel en wee in het Pajottenland? Heb je zin om op zoek te gaan naar menselijke verhalen in Asse, Merchtem, Ternat, Dilbeek en Beersel? Weet jij waarover er gepraat wordt aan de cafétoog in Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Opwijk? Maar heb jij ook oog voor de sociale problematieken in een stad als Halle? Klik dan hier, stel je kandidaat en wie weet ben jij de reporter die wij zoeken om onze HLN redactie te versterken!
  Ternat