Archiefbeeld van basisschool De Kiem in Sint-Katherina-Lombeek.
Volledig scherm
Archiefbeeld van basisschool De Kiem in Sint-Katherina-Lombeek. © Mozkito

Basisschool De Kiem sluit de deuren nadat leerkracht positief test op coronavirus

Sint-Katherina-LombeekDe gemeentelijke basisschool De Kiem in Sint-Katherina-Lombeek sluit deze week de deuren nadat er een coronabesmetting bij het personeel werd vastgesteld. Voorlopig zijn er nog geen andere positieve gevallen, maar men vraagt waakzaam te zijn.

0 reacties

 1. Vrijwilligers herstellen plek waar koning Albert I verongelukte in ere. “Schandalig was het: in Frankrijk of Amerika zou je dit niet zien”
  Dilbeek/Marche-les-Dames
  8

  Vrijwilli­gers herstellen plek waar koning Albert I verongeluk­te in ere. “Schandalig was het: in Frankrijk of Amerika zou je dit niet zien”

  Enkele vrijwilligers hebben afgelopen weekend de locatie waar koning Albert 1 in Marche-les-Dames om het leven kwam in ere hersteld. Het statige kruis was overwoekerd door takken en de site was bevuild met een hoop zwerfvuil. “Vroeger kwamen hier bussen met toeristen toe, nu wandel je er zonder het te weten voorbij”, vertelt Dilbekenaar Pascal Mathieu, die de actie coördineerde. “In Amerika of Frankrijk zou er een bezoekerscentrum geplaatst worden.”
 1. Liedekerkse wallaby Sam huppelt al week rond in de regio: “Bel ons zo snel mogelijk als je hem opmerkt”
  Liedekerke

  Liedekerk­se wallaby Sam huppelt al week rond in de regio: “Bel ons zo snel mogelijk als je hem opmerkt”

  Sam, de avontuurlijke wallaby van zorgboerderij ‘t Frambozenhof in Liedekerke, is al een week op de dool in de regio. Hijzelf én zijn voetsporen werden de afgelopen dagen al gespot in Liedekerke, Denderleeuw en Ternat. “En in Affligem hebben we hem zondag zelf gezien, maar het is niet gelukt om hem te vangen”, vertelt Summer Vecchio. Voorlopig lukt het Sam aardig om voedsel te vinden.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. De Ark van Pollare houdt inzamelactie voor voeding zwerfkatjes
  Lennik

  De Ark van Pollare houdt inzamelac­tie voor voeding zwerfkat­jes

  Op zaterdag 6 maart vanaf 8 uur wordt een actie afgetrapt om voeding in te zamelen voor de zwerfkatten in Lennik. De Ark van Pollare vzw start deze actie samen met poezenmoeder Cindy De Greef. Poezenmoeders (of -vaders) zijn mensen die de zwerfkatten regelmatig eten geven, hun drink- en eetbakjes reinigen en die zorgen voor verse dekentjes in de poezenhuisjes. De actie zal tot eind maart doorgaan in het Avevefiliaal De Dobbeleer.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo