Volledig scherm
PREMIUM
© Vertommen

ASSISEN. Jef Vermassen trekt fel van leer tegen beschuldigde: “Zou ge nu eens alstublieft de waarheid willen zeggen?”

Advocaat Jef Vermassen is vandaag fel van leer getrokken tegen Kim De Brabanter (40) op het assisenproces in Leuven. “Zou ge nu eens alstublieft de waarheid willen zeggen?”, sneert de advocaat naar de beschuldigde. Die geeft andermaal geen krimp. De trucker blijft zich in stilzwijgen hullen over waarom Liselotte De Coninck dood moest op hun eerste date.

 1. Politiezone TARL kampt met enorm plaatsgebrek in politiehuis en plant nieuwbouw: “Vrouwen kunnen we niet meer aanwerven, er is te weinig ruimte in de kleedkamer”
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

  Politiezo­ne TARL kampt met enorm plaatsge­brek in politie­huis en plant nieuwbouw: “Vrouwen kunnen we niet meer aanwerven, er is te weinig ruimte in de kleedkamer”

  “In ons huidig gebouw is plaats voor 72 werknemers, maar momenteel hebben we er 114 in dienst”, zegt korpschef Dirk Meert. “Je kan mensen in hokjes blijven duwen, maar dat stopt ooit.” De politiezone TARL wil daarom het politiehuis uitbreiden met een nieuwbouw naast het huidige commissariaat. Het voormalige rijkswachtgebouw zal hiervoor moeten wijken. Het ideale scenario zou 4,5 miljoen euro kosten, maar door enkele zaken te schrappen werd uiteindelijk een plan opgemaakt dat het project op 3,2 miljoen euro raamt.
 2. De coronacijfers in Ternat van vrijdag 9 oktober

  De coronacij­fers in Ternat van vrijdag 9 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Ternat minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 67. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Ternat komt dat getal nu op 418 te liggen. Ternat heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Ternat op zondag 11 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Ternat op zondag 11 oktober

  In Ternat zijn er op één dag 15 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 8. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 80 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Ternat komt dat getal nu op 500 te liggen. Ternat heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.