Schepen Jozef Borremans bij de automatische schuifdeur van CC De Ploter.
Volledig scherm
Schepen Jozef Borremans bij de automatische schuifdeur van CC De Ploter. © Tom Vierendeels

Alle gemeentelijke gebouwen nu toegankelijk voor rolstoelgebruikers

TernatAlle gemeentelijke gebouwen in Ternat zijn voortaan toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dat laat schepen Jozef Borremans weten. Onlangs werd ook de toegang tot cultuurcentrum De Ploter aangepakt. Eerder waren het gemeentehuis en het sportcentrum al aan de beurt.

1 reactie

 • Betty Van Tornout

  1 maand geleden
  Proficiat Jozef, goed initiatief! Dit was echt nodig!
 1. Al drie keer verhuisd en ook witloof is er ontstaan. Ontdek hier 9 leuke weetjes over de Plantentuin van Meise
  PREMIUM
  meise

  Al drie keer verhuisd en ook witloof is er ontstaan. Ontdek hier 9 leuke weetjes over de Planten­tuin van Meise

  Wist je dat alle geelgerande sansevieria's ter wereld een ‘nazaat’ zijn van de plant in de Plantentuin in Meise? Het prachtige domein is dan ook niet zomaar een gigantische tuin vol planten waar je doorheen kunt wandelen. Je vindt er prachtige serres, diverse biotopen in een 92 hectare groot domein en archieven die tot de nok volgestouwd zijn. Wij gingen op stap met medewerkers Lander Blommaert, Koen Es en Manon Van Hoye en diepten 9 leuke weetjes op uit 225 jaar Plantentuin.
 2. Anne Vandergoten (56) is nieuwe landschapsdichter voor Pajottenland en Zennevallei: “Een mooie gelegenheid om mijn gedichten de wereld in te sturen”
  Pajottenland en Zennevallei

  Anne Vandergo­ten (56) is nieuwe landschaps­dich­ter voor Pajotten­land en Zenneval­lei: “Een mooie gelegen­heid om mijn gedichten de wereld in te sturen”

  De nieuwe landschapsdichter van het Pajottenland en de Zennevallei is bekend. De 59-jarige Anne Vandergoten uit Ternat zal de taak op zich nemen om twee jaar lang om de paar maanden haar gedichten voor te stellen. Anne werd uit een groep van 14 ingeschrevenen verkozen door haar gedicht ‘uitnodiging’. “Het is een hele eer om mijn geliefd Pajottenland te mogen vertegenwoordigen”, vertelt ze.