Hendrik Van De Velde en Geert Swaelens zijn twee van de initiatiefnemers van de inzamelactie in Ternat.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Van De Velde en Geert Swaelens zijn twee van de initiatiefnemers van de inzamelactie in Ternat. © Bart Kerckhoven

Achter de schermen van grote inzamelactie voor slachtoffers watersnood. “Ternat toont zich solidair en daar mogen we fier op zijn”

TernatTernat toont zijn hart voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Vrachtwagens gevuld met kleding en dekens vertrokken dit weekend vanaf cultureel centrum De Ploter richting Luik. “Dat we zoveel spullen zouden inzamelen, hadden we nooit verwacht”, zegt Hendrik Van De Velde die ons meenam achter de schermen van de solidariteitsactie.

  1. PIVO ontwikkelde unieke opleiding voor hulpdiensten om grootschalige rampen te bestrijden: “Via virtual reality kunnen ze info verzamelen en acties uitvoeren”
    Asse

    PIVO ontwikkel­de unieke opleiding voor hulpdien­sten om grootscha­li­ge rampen te bestrijden: “Via virtual reality kunnen ze info verzamelen en acties uitvoeren”

    Pandemie, overstromingen, terreuraanslagen, grote branden: ook ons land bleef de laatste jaren niet gespaard van noodsituaties. Het Vlaams-Brabantse PIVO in Asse ontwikkelde -samen met de Hulpverleningszone Vlaams Brabant West- een unieke training voor alle hulpdiensten en noodplancoördinatoren om grootschalige rampen te bestrijden. De start van deze trainingen vond zaterdag voor het eerst plaats, exact 20 jaar na ‘9/11’. De provincie pakt hiermee meteen een primeur, want nergens anders in Vlaanderen heeft iemand hen voorgedaan.