1. Amper verkeersacties in TARL door personeelstekort: minstens zeven extra mensen nodig
  PREMIUM
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

  Amper verkeersac­ties in TARL door personeels­te­kort: minstens zeven extra mensen nodig

  Zeggen dat politiezones in Halle-Vilvoorde met een personeelstekort kampen is een open deur intrappen. Maar hoe zich dat in de praktijk uit wordt af en toe zichtbaar voor het brede publiek. Het was Affligems oppositieraadslid Jo Lamberts (Groen) die tijdens de jongste gemeenteraad de kat de bel aanbond. “Tijdens het afgelopen jaar werd er maar één snelheidscontrole in onze gemeente gehouden”, stelde hij. Over dat cijfer is geen duidelijkheid, maar burgemeester Walter De Donder (CD&V) ontkent niet dat het de politiezone aan mensen ontbreekt voor flits- en alcoholcontroles. Momenteel zouden er minstens zeven extra mensen aangeworven moeten worden.
 1. Enkel nog plaatselijk verkeer toegelaten in doodlopend straatje: “Kafka in Affligem”
  Affligem

  Enkel nog plaatse­lijk verkeer toegelaten in doodlopend straatje: “Kafka in Affligem”

  Oppositieraadslid Jonas Van Vaerenbergh (N-VA) maakt zich zorgen over de foutparkeerders in zijn eigen straat. Hij vreest dat er zich in geval van brand problemen zouden stellen in de doodlopende Calloystraat. “Wees gerust, de brandweer zal die wagens wel wegtrekken indien nodig”, repliceert burgemeester Walter De Donder (CD&V). De gemeente laat er voortaan enkel nog plaatselijk verkeer toe om de parkeerdruk te verlagen, maar dat vinden Van Vaerenbergh en zijn partijgenoot Bert De Roeck onvoldoende.
 1. Na Extreme, La Rocca, City Parade en Fuse begint Claude Van Cools (52) nieuw verhaal met El Divino Event Cube in Schepdaal
  PREMIUM
  Schepdaal

  Na Extreme, La Rocca, City Parade en Fuse begint Claude Van Cools (52) nieuw verhaal met El Divino Event Cube in Schepdaal

  Hij lanceerde de Legendary Mondays in discotheek Extreme, organiseerde de succesvolle City Parades die op het hoogtepunt meer dan 300.000 feestvierders lokten en opende de eerste afterclub in ons land. Maar nu waagt Claude Van Cools (52) zich aan een nieuw hoofdstuk: hij wordt uitbater van de befaamde discotheek in Schepdaal die eerder als The Lord en Umani door het leven ging. “In de scene kennen ze mij als El Divino en de nieuwe naam wordt El Divino Event Cube. Discotheek op zaterdag, tentoonstellingsruimte op andere dagen.” Voor de fans: dinner & dance van The Lord keert op maandagen terug.
 2. Horecapaus Steven Van Bont (41) wil 20 zaken tegen 2025: “Deze sector floreert als nooit tevoren”
  PREMIUM
  Liedekerke/Aalst
  6

  Horecapaus Steven Van Bont (41) wil 20 zaken tegen 2025: “Deze sector floreert als nooit tevoren”

  “We denken aan een uitbreiding elders in ons land en zelfs het buitenland.” Met zeven horecazaken in drie jaar tijd is Steven Van Bont (41) al in de weer in de Denderstreek en het Pajottenland, en nummer acht zit er ook aan te komen. Daar blijft het allesbehalve bij. De CEO van het overkoepelende bedrijf Op ‘t Hof barst van ambitie. “Collega’s vragen zich soms af hoe we dat allemaal doen. Wel, volg gewoon enkele belangrijke vuistregels.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Gloednieuw kinderdagverblijf ’t Bergske moet oplossing bieden aan plaatsgebrek: “Een stap in de goede richting”
  Dilbeek

  Gloednieuw kinderdag­ver­blijf ’t Bergske moet oplossing bieden aan plaatsge­brek: “Een stap in de goede richting”

  Op 1 december opende het nieuwe kinderdagverblijf ’t Bergske de deuren voor 24 kindjes, waarbij het traditionele lintje werd doorgeknipt. De extra opvangplaatsen zijn goed nieuws voor Dilbeekse ouders, want in de gemeente is er al jaren -net als in de rest van Vlaanderen- een groot tekort aan opvangplaatsen. Met de bijkomende plaatsen vangt de EVA vzw Gemeentelijke Kinderopvang Dilbeek in totaal 109 baby’s en peuters op, waarvan 49 in ’t Bijgaardje en 36 bij de ‘t Klein Keperke.