Yanina Wickmayer met dochtertje Luana en haar dubbeltrofee uit Seoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Yanina Wickmayer met dochtertje Luana en haar dubbeltrofee uit Seoel. © PHOTONEWS

Yanina Wickmayer vierde haar eerste titel als tennismama: “Er zijn nu belangrijkere dingen in het leven dan een tennismatch”

TennisVier jaar was het geleden dat Yanina Wickmayer (32) nog eens een (dubbel)titel kon vieren. Enkele dagen geleden bracht de Antwerpse de dubbeltrofee uit Seoel mee naar huis. “Ik ben zo dankbaar dat ik mama en tennisspeelster zijn kan combineren”, zegt het huidige nummer 396 van de wereld.

2 reacties

 • Jellis Van Herzele

  2 maanden geleden
  Ja waarom deed ge dan mee. Een gewone moeder haar kind komt ook op de eerste plaats/ Maar die is verplicht om verder te werken. Die heeft geen miljoentjes aan de kant liggen.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Proficiat dat u het moederschap voorop stelt.
 1. Onze tenniswatcher zag nog hardhandige vaders op de courts: “Lelijke uitspattingen van mensen die verblind worden door het vele geld aan de top”
  Play
  PREMIUM
  Tennis
  8

  Onze tenniswat­cher zag nog hardhandi­ge vaders op de courts: “Lelijke uitspattin­gen van mensen die verblind worden door het vele geld aan de top”

  De beelden zijn weerzinwekkend, de ontzetting van heel wat toppers (Azarenka, Wawrinka, Djokovic, Navratilova) navenant. De Chinese vader die zijn dochter afranselde omdat ze te weinig intensiteit in haar training had gelegd is jammer genoeg geen alleenstaand geval. Vandaar ook de reacties uit de tenniswereld, iedereen kent wel een voorbeeld waar een scheefgegroeide relatie resulteerde in fysieke of mentale mishandeling. Bij Jelena Dokic en Jennifer Capriati om er twee te noemen. “De papa van een recente grandslamwinnares ging niet akkoord met de prille liefdesrelatie van de speelster.”