Sofia Costoulas
Volledig scherm
PREMIUM
Sofia Costoulas © BELGA

Wie is Sofia Costoulas, 16-jarige Belgische die juniorfinale Australian Open speelt? “Ze wil maar één ding: nummer één worden”

Australian OpenKrijgen we Belgisch succes ‘Down Under’? Sofia Costoulas, een 16-jarig Limburgs toptalent, speelt zaterdagochtend (om 2u Belgische tijd) de juniorenfinale op de Australian Open. Maar wie is Costoulas? En wat zijn haar sterktes en werkpunten? Een portret. “Sofia heeft een heel sterk karakter.” 

8 reacties

 • Peter Berg

  1 jaar geleden
  Duimen dat we binnenkort terug een toppertje hebben zoals Kim of Justine want dat maakte het tennis toch net wat leuker.
 • Cyriel Van den Eede

  1 jaar geleden
  Ik ken het meisje helemaal niet, maar wens haar het beste en veel succes in haar match ! Hopelijk brengt zij ons in de toekomst veel tennisvreugde …..
 • luc vanhoof

  1 jaar geleden
  Super sportieve familie. Vader Sout heeft nog jaren bij ons ( Dessel Sport) gevoetbald. Zowel op als naast het veld een topper !!!
 • Elle Devee

  1 jaar geleden
  Laten we duimen en hopen dat dit een blijvertje is.
 • Berthie Gijsen

  1 jaar geleden
  Ik hoop het ook .Succes .
 1. Alwéér een record: Novak Djokovic nu ook langst ooit op nummer 1, maar is hij de beste aller tijden?
  4

  Alwéér een record: Novak Djokovic nu ook langst ooit op nummer 1, maar is hij de beste aller tijden?

  Cijfermatig begint het op te tellen. Vandaag start Novak Djokovic zijn 378ste week als nummer een van de wereld, waarmee hij één week beter doet dan de ongenaakbaar geachte Steffi Graf. In het debat over wie nu de grootste speler aller tijden is maken de records – met hoeveel grandslamtitels gaat Djokovic eindigen? – stilaan het verschil ten opzichte van het gemis aan liefde van het grote publiek.