Zizou Bergs
Volledig scherm
Zizou Bergs © BELGA

“Wát een verhaal”: Zizou Bergs (22) vliegt in extremis naar toernooi in Dubai én pakt er hoofdprijs van bijna 120.000 euro

TennisVeel gekker wordt het niet. Zizou Bergs (22) heeft er een uitzonderlijke week opzitten. Dinsdag werd de jonge Limburger nog uitgeschakeld op de European Open in Antwerpen, gisteren won hij het ‘TieBreakTens’-toernooi in Dubai. Goed voor een hoofdprijs van ongeveer 117.500 euro.

5 reacties

 • Roland Eggers

  1 jaar geleden
  Tie break is een beetje zoals strafschoppen bij voetbal. Het is kort maar je mag niet missen en mentaal overeind blijven. Proficiat!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Waarmee ook gedemonstreerd wordt hoe verschillend een tiebreak spelen is van een set spelen.
 • Cloé Kalfus

  1 jaar geleden
  Nu met dat geld weg bij VTV en maar Mourtaglou voor top 100 te worden !
 • Jos Vandermeulen

  1 jaar geleden
  Maar ja, voor € 120.000 kunt ge al eens een vliegtuig pakken. ;-) Goed gedaan Zizou, de toekomst lacht je toe!
 • Guy Duchesne

  1 jaar geleden
  het is je van harte gegund
 1. Hoe vader Djokovic er telkens weer in slaagt om de sportieve erfenis van zijn zoon te bekrassen: “Novak is gezonden door God”
  PREMIUM
  TENNIS
  6

  Hoe vader Djokovic er telkens weer in slaagt om de sportieve erfenis van zijn zoon te bekrassen: “Novak is gezonden door God”

  Op wat geneuzel rond zijn hamstringblessure na, is Novak Djokovic (35) de voorbije veertien dagen quasi geruisloos en moeiteloos naar zijn tiende Australian Open-finale geslopen. Op sportief gebied weer wonderbaarlijk, ware er niet vader Srdjan (62) die van de week in Melbourne even met pro-Poetin-aanhangers poseerde en daarmee voor de nodige ophef zorgde. Niet voor het eerst dat zijn fratsen wenkbrauwen doen fronsen. “Federer is niet goed genoeg om met mijn zoon vergeleken te worden.”
 1. AUSTRALIAN OPEN. Slechts één Belg overleeft eerste ronde: Mertens knokt terug vanuit verloren positie, zieke Goffin geeft minuten voor match forfait
  Australian Open
  1

  AUSTRALIAN OPEN. Slechts één Belg overleeft eerste ronde: Mertens knokt terug vanuit verloren positie, zieke Goffin geeft minuten voor match forfait

  Minuten voor zijn eerste ronde tegen de Franse qualifier Laurent Lokoli (ATP 173) trok David Goffin (ATP 50) zich terug uit de Australian Open. De Luikenaar was de hele nacht ziek geweest. Ook Zizou Bergs (ATP 130) kreeg te maken met lichamelijke problemen. Elise Mertens (WTA 28) toonde nog maar eens haar wilskracht en is de enige Belgische die de eerste ronde overleeft.
 2. Geen tweede ‘Drive to Survive’, onze tenniswatcher is niet meteen overtuigd door de nieuwe Netflix-docuserie: “Break Point slaat de bal een beetje mis”
  TENNIS

  Geen tweede ‘Drive to Survive’, onze tenniswat­cher is niet meteen overtuigd door de nieuwe Net­flix-docuserie: “Break Point slaat de bal een beetje mis”

  Vandaag lanceerde Netflix the docuserie ‘Break Point’, het equivalent van ‘Formula I: Drive to Survive’. Of deze inkijk in de tenniswereld hetzelfde aanzuigeffect zal hebben als de snelle wagen blijft een openstaande vraag. “Deze sport is verslavend”, zegt topspeelster Paula Badosa. De serie vooralsnog niet, meent onze tenniswatcher. “Het geheel mist een beetje drama, onderlinge conflicten, peper en zout.” En wel hierom.