Barbora Krejcikova.
Volledig scherm
Barbora Krejcikova. © EPA

Voor het zesde jaar op rij zal een vrouw zonder grandslamtitel Roland Garros winnen

Roland GarrosVoor het zesde jaar op rij krijgt Roland Garros bij de vrouwen een kampioene die nog nooit eerder een grand slam heeft gewonnen. Het affiche voor de finale, Barbora Krejcikova en Anastasia Pavlyuchenkova, had werkelijk niemand vooraf voorspeld. 

2 reacties

 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  Het is een traditie op Roland Garros dat het bij de vrouwen onvoorspelbaar is, het is ook al jaren zo dat het risico om uitgeschakeld te worden in de eerste twee ronden bij de top zestien speelsters het grootst is van alle grand slam toernooien.
 • johan vandeweghe

  1 jaar geleden
  mooi zo dat er daar niemand bij zit dat je op voorhand met de titel gaat lopen !
 1. Russische toptennisster barst in tranen uit door oorlog in Oekraïne
  Play

  Russische toptennis­ster barst in tranen uit door oorlog in Oekraïne

  De Russische toptennisster Daria Kasatkina (WTA 12) roept in een interview met de Russische Youtuber Vitya Kravchenko op om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne stop te zetten. Ze wil dit niet voor zichzelf - (Wit-)Russische tennisers mochten bijvoorbeeld niet deelnemen aan Wimbledon - maar vooral zodat de Oekraïners terug naar huis kunnen. Als Russische zijn zulke uitspraken niet zonder risico’s en dat weet Kasatkina maar al te goed. Aan het einde van het interview barst ze in tranen uit. Bekijk hierboven het pakkende interview.
 2. “Het aftellen is begonnen”: Serena Williams hint naar nakend afscheid - Monami: “Fantastisch palmares, maar ook niet altijd even populair”
  Tennis
  5

  “Het aftellen is begonnen”: Serena Williams hint naar nakend afscheid - Monami: “Fantas­tisch palmares, maar ook niet altijd even populair”

  Stopt Serena Williams (40) na de US Open met professioneel tennis? Daar hint ze alleszins zelf naar in een monoloog in het lifestylemagazine ‘Vogue’. “Ik neig nu meer naar andere dingen die belangrijk voor me zijn. Het aftellen is begonnen.” Ex-tennisster Dominique Monami: “Serena was altijd heel vriendelijk, maar soms een beetje een ‘dramaqueen’.”